Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-01-2003 Persberichten district Rijn&Venen, zondag 12 januari 2003

Vechtpartij

WOERDEN Omstreeks 04.15 uur zondagmorgen kreeg de politie de melding dat er een grote vechtpartij was op de Houttuinlaan. Daar aangekomen zagen politieagenten een groep van ongeveer 50 mensen die met elkaar aan het vechten waren.

De agenten probeerden de vechtende partijen uit elkaar te halen, maar dit lukte niet. Hierop waren zijn genoodzaakt de korte wapenstok te pakken en de massa uit elkaar te slaan. Een politieman raakte tijdens de vechtpartij gewond aan zijn hoofd. De agenten voerden diverse charges uit. Ook werden politiehonden ingezet. Uiteindelijk kon de groep, die inmiddels was afgeslonken tot zon 35 personen, geleid worden richting het parkeerterrein van het station. De personen gingen over het spoor naar de Noordzijde van het station en bekogelde de politie met stenen. Niemand werd geraakt. Hierna keerde de rust snel terug.

De politie hield twee mensen aan. Een 23-jarige automobilist uit Driebergen Rijsenburg en zijn 23-jarige vrouwelijke passagier uit Montfoort. De man probeerde met zijn auto op mensen in te rijden. De vrouw is heengezonden en de man zit nog vast voor verder verhoor.

Aanhouding heterdaad bedrijfsinbrekers

MAARSSEN Zaterdagavond rond 23.20 uur meldde een voorbijganger dat twee mensen probeerden in te breken bij een bedrijventerrein aan de Herenweg. De politie was enkele minuten later ter plaatse en hield twee verdachten, een 20-jarige man uit Maarssen en een 20-jarige man uit Woerden, aan. Beiden zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Controle op autogordel

MAARSSEN De politie hield tussen 13.15 en 14.15 uur zaterdagmiddag een controle op het dragen van de autogordel. Zij controleerde op de Dr. Plesmanlaan. In totaal kregen 18 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.