Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stichting Amsterdams Grafisch Atelier (AGA) exposeert 'displaced'

video en foto-etsen

van
FX Harsono
'artist in residence'

12 januari t/m 21 maart 2003

FX Harsono (1948, Blitar, Indonesië) is naast beeldend kunstenaar ook curator, schrijver en mensenrechten activist in Indonesië. Mede dankzij de financiële bijdrage van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Prins Clausfonds is Harsono sinds 14 november j.l. werkzaam in het Amsterdams Grafisch Atelier (AGA).

Een video van zijn eerder uitgevoerde performance 'Destruction' wordt tegelijk met de presentatie van zijn fotografisch samengestelde en afgedrukte beelden vertoond. Een deel daarvan heeft Harsono in Indonesië gemaakt met behulp van agressieve chemicaliën. Een ander deel heeft hij in het Amsterdams Grafisch Atelier vervaardigd met fotopolymeer methoden die minder belastend zijn voor de gezondheid. Sinds enige jaren wordt in het AGA milieuvriendelijker gewerkt door kunstenaars.

Het Amsterdams Grafisch Atelier biedt FX Harsono de faciliteiten om zich gedurende twee maanden verder te bekwamen in het 'foto-etsen' en in de zeefdruktechniek. Tijdens zijn verblijf in Amsterdam onderzoekt Harsono ook de mogelijkheden om een grafische werkplaats in Jakarta op te richten.

Voorafgaand aan de opening houdt FX Harsono ter plekke een lezing over zijn werk en geeft hij zijn visie op de stand van zaken in de hedendaagse beeldende kunst te Indonesië.

De heer A. van Zoest, semioticus, opent de expositie 'Displaced' om 16.00 uur.


Plaats Amsterdams Grafisch Atelier, Laurierstraat 109, 1016PL Amsterdam Opening zondag 12 januari 2003 om 16.00 uur, lezing om 15.00 uur Data expositie 12 januari t/m 21 maart 2003 Openingstijden maandag t/m vrijdag 09.00 17.00 uur