Rotterdam Airport

Persbericht

PERSBERICHT

VLM airlines en azzurra air starten dagelijkse lijndienst tussen rotterdam en milaan

Rotterdam Airport, 3 december 2002

VLM Airlines en de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Azzurra Air gaan vanaf maandag 13 januari 2003 een dagelijkse lijndienstverbinding tussen Rotterdam en de Italiaanse zakenstad Milaan onderhouden. De vluchten worden uitgevoerd van en naar de nieuwe Milanese luchthaven Malpensa. Voor de dagelijkse verbinding zal een viermotorig straalverkeersvliegtuig (type RJ85) van Azzurra Air worden ingezet met plaats voor 92 passagiers. Door gebruik te maken van de efficiënte faciliteiten op Rotterdam Airport komt op deze manier de snelst mogelijke verbinding vanuit Zuidwest Nederland naar Milaan tot stand.

Het vluchtenschema is als volgt:

Rotterdam - Milaan

ma-vr

08.05-09.55

VG925/ZS325

Rotterdam - Milaan

za

08.40-10.30

VG925/ZS325

Milaan - Rotterdam

ma-vr

18.25-20.15

VG924/ZS324

Milaan - Rotterdam

zo

19.30-21.20

VG924/ZS324

Dankzij dit gunstige schema is het mogelijk op één dag heen en weer te reizen naar Milaan: een pluspunt dat vooral door zakelijke reizigers op prijs wordt gesteld. Tussen de regio's zuid-west-Nederland en Milaan (Lombardije) bestaat een grote affiniteit op economisch vlak, met name binnen de haven- en transportsector en de chemische branche. Bovendien is Milaan een van de belangrijkste internationale beurscentra in Europa en biedt de luchthaven van Malpensa een groot aantal doorverbindingen binnen Italië en het Middellandse Zee-gebied aan naar bestemmingen in de rest van Italië en het Middellandse Zee-gebied.

De gehanteerde prijzen zullen variëren van 85 in Economy Class tot 495 in Business Class (tarieven "one way" en exclusief taksen).

VLM Airlines legt zich al sinds de oprichting van de maatschappij in 1992 toe op zakelijk-regionale lijnvluchten tussen city airports in West-Europa. Vanaf Rotterdam Airport biedt VLM dagelijks zes retourvluchten aan naar Londen City Airport en twee naar Manchester. Daarnaast vliegt VLM in het zomerseizoen naar de Kanaaleilanden Guernsey en Jersey.

Ook Azzurra Air is gespecialiseerd in het aanbieden van regionaal luchtvervoer. De maatschappij heeft een uitgebreid netwerk uitgebouwd, met lijndienstvluchten vanaf Milaan Malpensa naar Europese regionale bestemmingen als Bilbao, Hamburg en Thessaloniki. Bovendien worden in samenwerking met Alitalia vluchten binnen Italië aangeboden. Een gedetailleerd bedrijfsprofiel kan worden gevonden op www.azzurraair.it


Noot voor de redactie (