Gemeente Emmen


---

Persbericht: Groenvisie, 18 december 2002

Commissie Wonen en Ruimte discussieert over Groenvisie Groenvisie, leidraad voor groene toekomst

Op maandag 13 januari 2003 voert de commissie Wonen en Ruimte een opiniërende discussie over de Groenvisie, een nota die als leidraad gezien kan worden voor de toekomst van het stedelijk groen in Emmen. Belangrijk in de Groenvisie zijn de keuzes die voor het openbaar groen gemaakt (moeten) worden in relatie tot de beschikbare budgetten en de wensen van de erkende overlegpartners en milieu- en natuurorganisaties. Deze partijen zullen dan ook nadrukkelijk bij de discussie over de Groenvisie worden betrokken.

Emmen profileert zich al jaren als open groene stad. De woonwijken liggen midden in het groen, terwijl het buitengebied zich kenmerkt door een natuurlijk landschap. Maar na verloop van jaren zijn er knelpunten in het groenbeleid ontstaan. Bijvoorbeeld door woningbouw, aanleg van wegen, vestiging van bedrijven en industriële ontwikkeling neemt het aantal hectares openbaar groen toe door onder meer extra bermen, plantsoenen, groenstroken en dergelijke. Ook zijn de maatschappelijke opvattingen over openbaar groen veranderd.

Beperkte budgetten
Om het openbaar groen op een kwalitatief hoog peil te houden is een budget beschikbaar. Het is aan de gemeenteraad om keuzes te maken over de toekomst en de kwaliteit van het groen in relatie met dat beschikbare budget. Mede om die keuzes te kunnen maken is de Groenvisie opgesteld.

Discussiestuk
De commissie Wonen en Ruimte bespreekt de Groenvisie als discussiestuk. Dat betekent dat de opstellers van de beleidsnotitie met een presentatie een nadere toelichting geven en dat de commissieleden over de nota in opiniërende zin zullen discussiëren. Voor belangstellenden bestaat de mogelijkheid tot inspreken.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen