Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

Uitnodiging: werkbezoek Remkes en Hessing aan Amsterdam

Minister Remkes en staatssecretaris Hessing van BZK brengen op maandag 13 januari as. een werkbezoek aan Amsterdam. Dit bezoek is onderdeel van een reeks bezoeken die hebben plaatsgevonden sinds het aantreden van beide bewindspersonen. Het werkbezoek staat in het teken van veiligheid in en leefbaarheid van de stad en de bewindslieden zullen zich dan ook vooral op de hoogte stellen over ontwikkelingen op het gebied van openbare orde en veiligheid en het grotestedenbeleid.

De minister en staatssecretaris worden om 12.00 uur ontvangen op het stadhuis van Amsterdam. Zij worden daar geïnformeerd over actuele ontwikkelingen binnen het politiekorps Amsterdam-Amstelland.

Staatssecretaris Hessing vertrekt om 13.50 uur naar het kantoor van de Regionale Brandweer Amsterdam e.o. Hij zal daar o.a. worden geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot de veiligheidsregio's, de gezamenlijke huisvesting van de meldkamers van brandweer, politie en regionale ambulancevoorzieningen en C2000.

Om 15.20 uur vertrekt het gezelschap naar de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). De staatssecretaris wordt daar rondgeleid en zal uitleg krijgen over het werk van de GHOR.

Minister Remkes vervolgt vanaf 15.00 uur het werkbezoek in het kader van het grotestedenbeleid. In het stadsdeel Westerpark krijgt hij o.a. een presentatie over de stand van zaken en de toekomst van het grote stedenbeleid. Om 16.00 uur vertrekt de delegatie voor een wandeling door de Spaarndammerbuurt. De minister wordt o.a. vertelt over het project 'Spa-Hout'. Hier wordt gewerkt aan renovatie van woningen om een meer gedifferentieerd aanbod te creëren. Ook de openbare ruimte zal voor een groot gedeelte opnieuw worden ingericht. Voor het opstellen van deze plannen wordt gebruik gemaakt van een woonwensenonderzoek. Vervolgens is er om 16.30 uur een rondetafelgesprek waaraan o.a. bewoners en de heer Aboutaleb deelnemen.

Het bezoek wordt door beide bewindspersonen om 17.15 uur afgesloten met een persontmoeting in het stadhuis van Amsterdam.

Noot voor de redactie/