Gemeente Den Haag

2003-01-10: Ook (brom)fietsen CS verwijderd


---

Ook fietsen en bromfietsen die onbeheerd zijn achtergelaten rondom het Centraal Station in Den Haag worden vanaf maandag 13 januari a.s. verwijderd. Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om de overlast van verkeerd gestalde fietsen terug te dringen. De eerste twee weken wordt alleen gewaarschuwd, maar vanaf maandag 27 januari worden de tweewielers daadwerkelijk verwijderd.

Gebied
Vanaf 27 januari worden (brom)fietsen die niet op de daarvoor bestemde plaats (in beugels, klemmen of rekken) staan gestald, na een eerste waarschuwing verwijderd. Een aantal strategisch geplaatste verkeersborden geeft dit aan. Deze maatregel geldt voor het gebied rondom het Centraal Station. Het gaat dan om de volgende locaties:
- Het Koningin Julianaplein;

- De Rijnstraat inclusief de onderdoorgang van het Ministerie VROM;.
- Het gedeelte van de Bezuidenhoutseweg, direct grenzend aan het Koningin Julianaplein;

- Het gedeelte van de Lekstraat, gelegen onder het Prins Bernhardviaduct.
Gezien de goede resultaten die in de omgeving van Station HS geboekt zijn, wordt gekeken of meer gebieden, zoals de omgeving Palaceplein in Scheveningen, aangewezen kunnen worden.

Procedure
Als een (brom)fietser zijn tweewieler stalt op één van bovenstaande plekken, dan plaatst de Inspecteur Openbare Ruimte in eerste instantie een waarschuwingslabel om de tweewieler. Is de (brom)fiets niet binnen 15 minuten verwijderd, dan wordt die weggehaald en in depot geplaatst. Het depot is gevestigd aan het Hofwijckplein 9 en is geopend op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Kosten
De kosten voor opslag in de eerste maand bedragen voor fietsen 13,61 en voor bromfietsen 22,69, ongeacht het aantal dagen dat de tweewieler is gestald. Bij een maximale stalling van drie maanden zijn de kosten opgelopen tot 40,84 voor fietsen en voor bromfietsen 68,07. Heeft de eigenaar zich na drie maanden nog niet gemeld, dan wordt de (brom)fiets getaxeerd voor verkoop.

last update: 10-1-2003 13:29:43 ;pag.: 17570; auteur: 616;cat.: