Gemeente Bodegraven

Start Vvo-project 'Ik ben Bas'

Op 13 januari 2003 zal met de overdracht van het boekenpakket Ik ben Bas aan basisscholen en peuterspeelzalen een officiële start worden gemaakt met de ontwikkeling van de Voor- en vroegschoolse educatie in Bodegraven. De openingshandeling zal plaatsvinden in de peuterspeelzaal Bambi aan het Dronenplein en worden verricht door wethouder P. van den Burg.

In 2002 is in samenwerking met peuterspeelzalen, basisscholen en het consultatiebureau gewerkt aan de ontwikkeling van Voor- en vroegschoolse educatie. De gemeenteraad heeft zich vervolgens achter de plannen gesteld waardoor nu tot uitwerking kan worden overgegaan.

Voor- en vroegschoolse educatie (Vve) is erop gericht de onderwijskansen voor jonge kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar te vergroten en achterstanden te verminderen door middel van intensieve programmas op peuterspeelzalen en groep 1 en 2 van het basisonderwijs.

Ik ben Bas is de eerste stap in de uitwerking van de nota zoals die door de gemeenteraad is vastgesteld.

Ik ben Bas is een prentenboekenproject gericht op de beleveniswereld van het jonge kind. Naast dit voorleesproject zal ook een intensief programma worden gekozen welke is gericht op de totale ontwikkeling van het kind in de voor- en vroegschoolse periode.

Het is de bedoeling dat nog dit jaar gestart wordt met de invoering van deze intensieve programmas op de peuterspeelzalen en een aantal basisscholen in Bodegraven.