CONNEXXION

PERSBERICHT

Datum: 10 januari 2003
Kenmerk: HO/ 03.002

Succesvolle Zuidtangent viert maandag éénjarig bestaan

Maandag worden passagiers van de Zuidtangent door promotieteams gefeliciteerd. Het is dan één jaar geleden dat de Zuidtangent van start is gegaan. Na twee maanden bleek al uit metingen dat veel reizigers van de Zuidtangent gebruik hadden gemaakt. Op sommige delen van Hoofddorp werd zelfs ruimschoots de prognose van 2005 gehaald. Eind januari 2003 worden de cijfers over 2002 verwacht. Een eerste inschatting geeft in ieder geval een zeer positief beeld. Wanneer de definitieve cijfers dit beeld bevestigen dan kan men spreken van een overweldigende introductie. Met de Zuidtangent kan men met recht spreken over 'De Bus op z'n Best'

De Zuidtangent biedt een unieke verbinding van Haarlem, via Hoofddorp en Schiphol naar Amsterdam Zuidoost. Op 23 januari 2002 werd de busverbinding officieel geopend door de toenmalige minister van Verkeer & Waterstaat, mevrouw T. Netelenbos, in aanwezigheid van de opdrachtgevers, provincie Noord-Holland, Regionaal Orgaan Amsterdam en het VOC Haarlem.
In het eerste jaar heeft deze nieuwe snelbus van Connexxion de hooggespannen verwachtingen ruimschoots waargemaakt. De Zuidtangent heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijk vervoermiddel voor een groot aantal reizigers uit Haarlem, Haarlemmermeer, Amstelveen en Amsterdam.

Naast de reizigersgroei op de Zuidtangent is er ook een aanmerkelijke groei op het totale lijnennet rond de Zuidtangent geconstateerd. Over het geheel gesproken heeft de dienstregeling 2002 in dit gebied geleid tot een sterke verbetering van het openbaar vervoer voor bestaande en nieuwe reizigers.


---
noot voor de redactie/