Openbaar Ministerie

Opsporing Verzocht: bedreiging Utrecht

Op nieuwjaarsochtend gaat een vrouw in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne mee met een man naar het Willemsplantsoen voor betaalde sex. Als de vrouw wil stoppen wordt de man agressief en dreigt haar bijna te vermoorden. Politie en OM vragen maandag 13 januari via het televisieprogramma Opsporing Verzocht (Avro, Nederland, 19.00 en 22.00 uur) de hulp van het publiek bij het oplossen van dit ernstige strafbare feit.

De andere onderwerpen die maandag 13 januari worden behandeld in Opsporing Verzocht:

· Rotterdam - twee mannen leveren een zwaargewonde man af bij een ziekenhuis. De man is neergeschoten en is in coma. Door wie hij is neergeschoten, waar en waarom is nog een groot raadsel. · Hulst - een winkelmedewerker van schoenwinkel Scapino wordt het slachtoffer van een gewapende overval na sluitingstijd. · Culemborg - ook hier is een schoenenzaak de dupe. Iemand die zich eerst voordoet als klant blijkt bij de kassa een gewapende overvaller te zijn, die naast de schoenen ook de inhoud van de kassa meeneemt. · Gezocht - we zoeken twee mannen die in Losser met een gestolen pinpas geld hebben gepind. · Voorwerpen - de politie van Hilversum heeft bij verdachten van woninginbraken weer een aantal voorwerpen gevonden, waarvan de eigenaren worden gezocht. · Resultaten - hoeveel tips zijn er binnengekomen in de cold case van vorige week - de moord op Miluica van Doorn in 1992? De resultaten van deze en de andere zaken hoort u van Wim van Ham van het KLPD.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht is een samenwerkingsverband tussen de Avro, politie en Openbaar Ministerie. In dit programma wordt de hulp van televisiekijkers gevraagd bij het oplossen van ernstige strafbare feiten.

Opsporing Verzocht: iedere maandagavond bij de AVRO op Nederland 1 rond 19.00 uur en 22.00 uur. Herhaling: dinsdag rond 12.15 uur.