Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 13-01-2003
1e persbericht van maandag 13 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken man rijdt tegen paal
Een man van 45 uit Eindhoven is zondagavond rond 19.30 uur in zijn woning aan de Hoogstraat aangehouden. Hij reed kort daarvoor onder invloed van alcohol op de Tinelstraat met zijn auto tegen een houten paal, waarna hij er te voet vandoor ging. Kort daarna is hij met twee mannen teruggekomen bij zijn auto, waarna de mannen de wagen met de bestuurder erin hebben weggeduwd. Omdat het kenteken van de auto was genoteerd, kon de politie de bestuurder achterhalen. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 2,2 te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en de man kreeg een rijverbod van elf uur.

Eindhoven: Man opgepakt na vernielen ruit
Een man van 33 uit Eindhoven is maandagochtend rond 6.00 uur aangehouden nadat hij een ruit had vernield van het gebouw van een stichting aan de Dommelstraat. Ook had hij een medewerker van de stichting met de dood bedreigd. Eerder die nacht was de man ook al vervelend geweest bij het Catharina Ziekenhuis. Hij is aangehouden en zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Kledingdieven gepakt
Op de Marie Jungiusstraat zijn zondag om 23.35 uur twee Eindhovenaren van 32 en 40 jaar oud en een man uit Antwerpen van 33 jaar oud aangehouden. Getuigen hadden gezien dat drie mannen met een bestelauto kleding wegnamen uit een Humanacontainer op het Biarritzplein. Volgens het kenteken hoorde de bestelauto op de Marie Jungiusstraat thuis. Daar werd de komst door de politie afgewacht. In de auto lagen enkele zakken met kleding. De sloten van de kledingcontainer bleken opengebroken te zijn. De verdachten zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Aalsterweg is zondag om 23.50 uur een 44-jarige automobilist uit Best betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,9 promille. Hij kreeg een boete van 310,=.

Eindhoven: Flatscreens gestolen
Maandag rond 3.15 uur zijn bij een bedrijf aan de Aalsterweg zes flatscreen gestolen. De glazen voordeur werd vernield.

Eindhoven: Auto gestolen
In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Boekweitstraat een grijze Mercedes C180 met het kenteken HG-PJ-57 gestolen.

Helmond: Dronken man rijdt tegen boom
Een man van 31 uit Beek en Donk is maandagochtend rond 2.30 uur aangehouden. Toen surveillerende agenten over de Europaweg in Helmond reden, zagen zij de man met zijn auto wegrijden vanuit de middenberm van de weg. Hij had daar een boom omver gereden. Nadat de man tot stoppen was gedwongen, bleek hij teveel gedronken te hebben. Uit een blaastest op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,1 te hebben. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Helmond: Mannen aangehouden voor vernielen spiegel Twee mannen uit Helmond (19 en 20 jaar oud) zijn maandagochtend rond
1.30 uur aangehouden nadat ze de buitenspiegel van een auto hadden vernield. Dat gebeurde op de Breedijk. Een beveiligingsbeambte had dat gezien, en was de twee achterna gegaan. Toen de politie arriveerde, ging de 19-jarige er plotseling vandoor. Na een achtervolging werd ook hij aangehouden. De twee mannen zijn op het bureau verhoord en met een proces-verbaal weer heengezonden.

Helmond: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Zuiderstraat zijn ruim 50 cds, sieraden en ongeveer 165 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 12.00 en 22.30 uur. Het slot van de achterdeur was opengebroken.

Helmond: Geld weg na inbraak
In een woning aan de Derde Haagstraat is zondag tussen 8.00 en 21.30 uur ingebroken. Daarbij werd een geldbedrag van ruim 800 euro weggehaald. Het slot van de voordeur is vermoedelijk via de brievenbus opengetrokken.

Maarheeze: Onder invloed tegen vangrail
Een 40-jarige Eindhovenaar is maandag om 4.00 uur op de A2 met zijn auto tegen de vangrail gereden. De man bleek gedronken te hebben en hij blies ruim 1,25 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In de auto zaten nog drie passagiers. Niemand raakte gewond.

Leende: Auto tegen boom
Op de Langstraat is zondag om 22.25 uur een 27-jarige automobilist uit Heeze met zijn auto tegen een boom gereden. Hij had nekklachten maar de 25-jarige vrouw uit Heeze, die naast hem zat, had een gebroken voet en ook nekklachten. Zij is in het St. Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen. De Heezenaar had gedronken. Hij blies 2,3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Inbraken


- Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Bergweg. Aan de voorzijde van de woning is een ruit ingeslagen. Uit de woning is geld, ongeveer 15,= gestolen.

Zondag werd ook ingebroken in een woning aan de Houtstraat. Dat gebeurde tussen 14.50 en 21.30 uur. Ook hier werd een ruit vernield. De buit bestond hier uit een computer en sieraden.

Lieshout: Aanrijding
Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising Provincialeweg en Baverdestraat zijn zondag om 14.45 uur de twee bestuurders gewond geraakt. Een 24-jarige Eindhovense vrouw reed met de auto over de Provincialeweg en kreeg geen voorrang van een 62-jarige automobilist uit Gemert die vanuit de Baverdestraat de kruising op reed. Beide bestuurders zijn naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond gebracht. De vrouw had enkele kneuzingen en kon na behandeling naar huis. Van de man zijn geen verwondingen bekend.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
Bij een inbraak in een bedrijf aan De Run zijn drie computers met beeldschermen weggenomen. De inbraak is tussen zaterdagmiddag en zondagavond gepleegd. Er is een ruit ingeslagen.