Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-01-2003 Persberichten districten stad Utrecht, 09.25 uur

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Rond 06.20 uur zondagmorgen werd de politie gestuurd naar de Rooseveltlaan waar een man in autos zou inbreken. Op aanwijzingen van getuigen kon de politie even later een 34-jarige man uit Utrecht aanhouden.

In de omgeving trof de politie twee autos aan die doorverbonden waren. Tevens was een auto vernield. Hiervan zijn aangiftes opgenomen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Gestolen auto; vier verdachten aangehouden

UTRECHT Rond 15.00 uur zondagmiddag zagen surveillerende agenten vier zeer jonge jongens in een gestolen auto rijden. Op het Attleeplantsoen stapten de jongens uit.

In eerste instantie hield de politie twee verdachten aan; een 13-jarige en een 15-jarige jongen uit Amsterdam aan. Later op de dag werden de andere twee verdachten, een 11-jarige jongen uit Amsterdam en een 14-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. De auto bleek gestolen te zijn in Amsterdam. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Amsterdam Zuidoost. De politie van Amsterdam onderzoekt de zaak.

Oproep getuigen ramkraak

UTRECHT Omstreeks 23.05 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een bedrijf aan de Australielaan. Daar aangekomen zagen de agenten dat de voorpui van het pand vermoedelijk met een auto geramd was. Er is ter plaatse geen auto aangetroffen.

Uit het bedrijf werd stereoapparatuur weggenomen. De totale waarde is onbekend. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de recherche van district Marco Polo, via 0800 8844.

Groep verhindert onderzoek aan brommer

UTRECHT Rond 14.30 uur zondagmiddag zagen surveillerende agenten twee erg jonge jongens over de Bernadottelaan zonder helm op een bromfiets rijden. Aan een stopteken voldeden de jongens niet. Hierop hebben de agenten de jongens even later klem gereden op het trottoir. De agenten hielden de twee, 12 en 14 jaar uit Utrecht aan. Echter, een grote groep jongeren kwam zich met de aanhouding bemoeien en probeerden de twee verdachten te ontzetten. Hierdoor wist de 14-jarige jongen te ontkomen. Een van de agenten trok toen zijn pepperspray en dreigde hiermee te spuiten en werd het rustiger. De 12-jarige verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De groep kwam vervolgens op het bureau verhaal halen. Een 18-jarige jongen uit Utrecht vond het nodig een agent te beledigen en werd aangehouden. De brommer is voor technisch onderzoek in beslag genomen. De 12-jarige jongen werd heengezonden, maar zal, als blijkt dat de bromfiets van diefstal afkomstig is, opnieuw worden aangehouden. De 18-jarige jongen werd met een proces-verbaal heengezonden. De 14-jarige jongen zal door de politie nog nader worden gehoord.