Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.40 uur UPDATE

Gewond na aanrijding

NIEUWEGEIN- Op zondagavond vond er een ongeval plaats waarbij een man ernstig gewond raakte.

Omstreeks 23.00 uur zagen getuigen dat een auto, bestuurd door een 30-jarige automobilist uit Utrecht, het water was ingereden gelegen aan de Vreeswijksestraatweg. De man lag bewusteloos in zijn auto en oplettende buurtbewoners gingen te water om de man uit zijn auto te halen en brachten hem aan de kant. De man werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend waarom hij van de weg het water is ingereden.

De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Ramkraak

HOUTEN- Op maandagochtend vond er een ramkraak plaats bij een bedrijf gelegen aan De Staart.

Omstreeks 00.30 uur reed een auto tegen de pui aan van het bedrijf. Door het ontstane gat gingen de onbekende inbrekers vervolgens naar binnen. In het bedrijf waren alle deuren echter afgesloten en vermoedelijk zijn daarom de daders weer zonder buit vertrokken. In de auto welke tegen de pui was aangereden ontstond brand en brandde volledig uit.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom;0900-8844.

Brand in busjes

NIEUWEGEIN- Op zondagmiddag ontstond er brand in personenbusjes welke stonden geparkeerd op een afgesloten terrein aan de Remiseweg.

Omstreeks 11.55 uur kregen politie en brandweer de melding dat er een busje in brand zou staan aan de Remiseweg. Op dit terrein stonden 80 afgeschreven personenbusjes waarvan er 21 in brand stonden. De brandweer bluste de brand en kon voorkomen dat de gehele voorraad in vlammen opging. Omdat de busjes al lange tijd stilstonden bestaat het sterke vermoeden dat de brand is aangestoken.

De technische recherche heeft de zaak in onderzoek en de politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Lekstroom 0900-8844.