Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 09.50 uur

Ongeval letsel

ZEIST- Op zondagmiddag om 12.30 uur heeft een ongeval met letsel plaatsgevonden op de Utrechtseweg.

Een 23-jarige bestuurder uit Zeist stond met zijn voertuig stil op de Utrechtseweg, hij wilde linksaf slaan maar moest wachten op tegemoet komend verkeer. Een 22-jarige bestuurder uit Bunnik zag het stilstaande voertuig te laat en kon niet meer op tijd remmen. Hierdoor kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing.

De 23-jarige man klaagde over pijn in zijn nek en rug en is per ambulance overgebracht naar het Diac-Lorentz ziekenhuis in Zeist.

Snelheidscontrole

ZEIST- Op de Woudenbergseweg heeft de politie op zondagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn er 883 voertuigen op hun snelheid gemeten. Van deze 883 voertuigen ontvingen 102 bestuurders een boete voor het overtreden van de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u.

Rijden onder invloed

DEN DOLDER- Op de Dolderseweg heeft de politie in de nacht van zondag 12 op maandag 13 januari een 42- jarige man uit Huis ter Heide aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie hield de man staande om vervolgens een blaastest af te leggen bij de man. De blaastest gaf aan dat de man teveel had gedronken. Hierop is de bestuurder aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees ademanalyse uit dat de man 680 ug/l (1,70 promille) in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en ontving een proces-verbaal.