Ingezonden persbericht

MEMGen ontketent innovatieslag in microapparatuur

~ aftrap MEMS ontwerpwedstrijd; gratis prototypes en tot $10.000 in contanten te winnen ~

13 januari 2003 - MEMGen Corporation heeft 's werelds eerste microapparaat ontwerpwedstrijd georganiseerd. De "MEMS 3-D Ontwerp Uitdaging" is mogelijk gemaakt door MEMGen s gepatenteerde, geautomatiseerde EFAB® microfabricage technologie, waarmee met standaard 3-D CAD-software microapparatuur ontworpen kan worden, waarvan vervolgens met het geautomatiseerde systeem van het bedrijf binnen een aantal weken een prototype kan worden gefabriceerd.

MEMGen's ontwerpwedstrijd staat open voor iedereen die commerciële- of onderzoeksbelangen heeft bij het ontwerpen, fabriceren of gebruik van microapparatuur, zoals mechanische/ electriciteitsingenieurs, ontwerpaannemers, universitaire onderzoekers en studenten. Er is geen deelnamelimiet op het aantal personen per organisatie.

Het bedrijf zal de drie beste deelnemers belonen met prototypes van hun eigen ontwerpen. Daarnaast ontvangen de winnaars prijzen van $10.000, $5.000 en $2.500 in contanten en de winnaar krijgt bovendien een SolidWorks® Office 2003 3-D CAD pakket. Inzendingen moeten uiterlijk 15 april 2003 bij MEMGen binnen zijn. De winnaars worden vervolgens op 1 mei 2003 bekend gemaakt. De eerste 25 deelnemers die een deelnameformulier voor 13 februari 2003 insturen, krijgen een speciaal cadeau.

De inzendingen zullen worden beoordeeld door een jury bestaande uit onafhankelijke experts uit de branche, waaronder Al Pisano, professor aan de UC Berkeley, Elliot Brown, professor aan de UCLA en Marlene Bourne, senior analist bij In-Stat/ MDR. Bij de selectie wordt gelet op originaliteit, creatief gebruik van 3-D en commerciële bruikbaarheid.

"Deze wedstrijd is de eerste in zijn soort voor MEMS en microapparatuur. Voor de uitvinding van onze EFAB® microfabricagetechnologie, waren 3-D ontwerpen moeilijk, beperkt en onpraktisch te realiseren. Micro-apparaten konden alleen worden ontwikkeld door experts met gebruik van exotische siliconen micromachinale technieken en dan nog duurde het ontwerpen en bouwen zeer lang. De mogelijkheid om eigenmachtig complexe 3-D modellen te realiseren met tien tot honderden precieze metalen lagen was een verre droom," zei Vacit Arat, president en CEO van MEMGen.

"Die tijd is voorbij. Onze EFAB® technologie biedt een ongecompliceerd en intuïtief ontwerpproces, waardoor het ontwerpen van microapparaten mogelijk gemaakt wordt voor ieder individu met 3-D CAD ervaring en enige fantasie," voegde Arat toe.

MEMGen's EFAB® technologie biedt weergaloze flexibiliteit in 3-D ontwerp, waarbij apparaten met meerdere lagen metaal (tientallen tot honderden, indien gewenst) gebouwd kunnen worden. Dit maakt een brede reeks aan toepassingen mogelijk, waaronder:

RF apparaten:
S 'High-Q inductors' en 'capacitors', 'fixed' of 'tunable' S 'Capacitive' of metalen 'contact switches'
S Resonators
S Filters
S Antennes
Biomedische Apparatuur:
S Chirurgische instrumenten
S Mallen voor plastic microvloeibare onderdelen
S Implanteerbare apparatuur
S Pompen, kleppen, vloeistofmixers
S Apparatuur voor het toedienen van medicijnen
Sensoren & aandrijvers:
S Hoogspanning elektrostatische aandrijvers
S Inkjet printkoppen
S 'Multi-axis accelerometers'
S Gyroscopen
Optische apparatuur:
S Scanning spiegels
S 'Fiber alignment' apparaten
S Optische moduleerpakketten

Bovendien kunnen de verpakkingskosten bijzonder laag gehouden worden door de unieke mogelijkheid in het EFAB® proces om tevens hermetisch verzegelde verpakkingen te maken voor het MEMS-apparaat. Dit komt erop neer dat er een passende doos gemaakt wordt om het apparaat.

Voor verdere informatie over MEMGen's ontwerpwedstrijd en voor de volledige wedstrijdreglementen, zie www.memgen.com.

(447 woorden)

Over MEMGen
Opgericht in 1999, is MEMGen Corporation marktleider in microapparaat- en microsysteemfabricage. De baanbrekende, gepatenteerde EFAB® technologie geeft een nieuwe dimensie aan microfabricage. Het biedt een weergaloze flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en snelle time-to-market voor een brede reeks toepassingen, zoals biomedicijnen en elektronica. EFAB® is de eerste fabricagetechnologie die daadwerkelijk driedimensionale microapparaten kan vervaardigen, van modellen tot massaproductie, gebruikmakend van één enkel geautomatiseerd systeem en resulterend in een zeer flexibele en betaalbare fabricageomgeving. EFAB® technologie opent een wereld aan mogelijkheden voor complexe microapparaten en microsystemen die voorheen met andere methoden onmogelijk of onpraktisch te vervaardigen waren.

Het hoofdkantoor van MEMGen is gevestigd in Burbank, Californië. Voor meer informatie, zie www.memgen.com.

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com