Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, straatroof
Publicatiedatum: 13-01-2003

Twee Arnhemmers, beiden 33 jaar oud, hebben zondag bij de politie aangifte gedaan van beroving met geweld op de Velperpoortslangstraat in Arnhem. Het tweetal liep na cafébezoek in de vroege ochtend van zondag over de Velperpoortslangstraat en passeerde een groepje mannen. Plotseling werden beiden geschopt en geslagen en werd hen geld, sieraden en een mobiele telefoon afhandig gemaakt. Beide slachtoffers liepen diverse verwondingen op aan het gezicht en ledematen en moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in naar het voorval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, aangehouden na weigering politie-bevel Publicatiedatum: 13-01-2003

Twee mannen van 27 en 48 jaar, beiden uit Utrecht, zijn zaterdagnacht door de politie op het 5-Mei Plein in Wageningen aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering om zich te verwijderen. De agenten hadden het bevel gegeven om de orde te herstellen, nadat het tweetal zich in de nabijheid van een horecagelegenheid had misdragen. Het tweetal wilde omstreeks twee uur `s nachts een portier te lijf gaan bij een café, waarop hen de toegang werd geweigerd. Vervolgens bleven ze voor de deur staan schelden. Om de rust op het plein te herstellen moesten ze van de toezichthoudende agenten vertrekken. De Utrechters bleven echter vervelend en weigerden te vertrekken, waarop ze door de agenten werden aangehouden. Beiden zijn later op de nacht na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Zij moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor hun daad.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, vandalen aangehouden
Publicatiedatum: 13-01-2003

Op de Rijnsteeg in Wageningen heeft de politie zondagavond een drietal jongeren aangehouden op verdenking van enkele vernielingen. Het gaat om een jongen van 16 jaar uit Bennekom en twee 18-jarigen uit Ede en Wageningen. Omstreeks half tien zagen getuigen dat er vernielingen werden aangericht aan een bushalte op de Rijnsteeg en waarschuwden de politie. Die kon aan de hand van de opgegeven signalementen het drietal op de Haagsteeg aanhouden. Het bleek dat een zuil en een gemeentelijk informatiebord met grof geweld waren vernield. Getuigen bevestigden later dat het aangehouden drietal daaraan debet zou zijn geweest. Uit onderzoek bleek echter dat de 18-jarige verdachte uit Wageningen niets met de vernielingen te maken had. Hij werd later weer vrijgelaten. De overige twee werden voor nader onderzoek ingesloten. Op een drietal andere plaatsen in Wageningen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag ook vernielingen aangericht. Op de Herenstraat werd de ruit van een kantoorpand vernield. Bij twee flats aan de van 't Hoffstraat hadden vandalen met een vuilnisbak ruiten ingegooid van het portaal. Afgezien van glasgerinkel had verder niemand iets gezien of gehoord. Bij het gebouw van een onderwijsinstelling aan de Hollandseweg werden zaterdagavond een vijftal ruiten met stenen ingegooid. Van deze laatste drie gevallen van vandalisme zijn nog geen daders bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 13-01-2003

Zeker 11 fietsers kregen vrijdagochtend op de Diedenweg in Wageningen een bekeuring voor het niet voeren van verlichting. De politie hield toezicht tussen kwart voor acht en acht uur. Vanaf december tot heden zijn ruim 80 fietsers in Wageningen geverbaliseerd voor het niet voeren van verlichting terwijl dit een belangrijke bijdrage levert aan de verkeersveiligheid.
Tegen een 30-jarige Edenaar werd zondagnacht proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed op de Lawickse Allee in Wageningen. Een beveiligingsmedewerker trof de man aan kort nadat de Edenaar van zijn bromfiets was gevallen en waarschuwde de politie. Volgens de agenten kon de man nauwelijks op zijn benen staan. Omdat door de agenten niet gezien was dat hij had gereden kreeg hij mondeling een rijverbod opgelegd. Even later troffen de agenten de man echter toch rijdend aan en namen hem mee naar het bureau voor een ademtest. Daar bleek dat hij teveel aan Bacchus had geofferd: 790 ug/l (1,82 promille).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606