Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 januari 2003
·

Bromfiets in de brand Hillegom
Op zondag 12 januari heeft omstreeks 04.30 uur op de Jonkheer Mockkade een bromfiets in de brand gestaan. Een getuige alarmeerde de politie waarna agenten ter plaatse kwamen. De bromfiets die tegen een gevel van een supermarkt stond is door de agenten van de gevel naar een parkeerplaats gesleept. Daar werd de brand door de agenen met een blusser geblust. De bromfiets brandde echter volledig uit.

Auto 's in de brand Sassenheim
De polite heeft op zaterdagnacht 11 januari een 18-jarige Leiderdorper, twee Leidse vrouwen van 17 en 18 jaar en twee Leidenaren van 19 en 28 jaar aangehouden. De politie zag kort voor de aanhouding vanuit het centrum een voertuig met hoge snelheid rijden over de Lammenschansweg. Uit onderzoek bleek dat het voertuig gesignaleerd stond als zijnde gestolen vanuit Vianen. De politie heeft bij het voertuig die vervolgens op de Lorentzkade stilstond de vijf personen aangehouden. Uit de verhoren kwam al snel naar voren dat de 28-jarige Leidenaar ook betrokken was bij een aantal andere autodiefstallen in onder andere Leiden en Leiderdorp. De Leidenaar wordt er tevens van verdacht op vrijdagavond 10 januari een auto op de Rusthofflaan in de brand te hebben gestoken. De brandende auto was doorgerold waarna vervolgens een tweede auto aan de achterzijde gevolgschade opliep. De Leidenaar wordt ervan verdacht dezelfde auto vorige week vanaf het Essenplein te hebben gestolen. De auto brandde volledig uit.

Auto in de brand Katwijk
Op zaterdag 11 januari om 17.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden een melding van een auto in de brand op de Dr. Ir. Tjalmaweg in Katwijk. Ter plaatse bleek dat de vrouw met haar auto onderweg naar Noordwijk was toen er rook en later vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. Hierop is de 37-jarige inzittende uit haar voertuig gestapt. De auto is geheel uitgebrand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Ter plaatse heeft de provincie nog extra gestrooid in verband met opvriezen van het bluswater.

Aanrijding met letsel Noordwijk
Op zaterdag 11 januari om 17.30 uur is er op de kruising Sartoriusstraat - Jaques van der Valkstraat in Noordwijk een 17-jarige bestuurder van een scooter, afkomstig uit Noordwijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongeman reed over de Satorius in de richting van het Rederijkplein. Een
22-jarige bestuurder van een auto afkomstig uit Noordwijk kwam uit tegenovergestelde richting en wilde linksaf de van der Valkstraat in slaan. Hierbij zag hij de scooterrijder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De scooterrijder is met verwondingen aan zijn knie naar het LUMC gebracht door de ambulancedienst. De Politie Hollands Midden stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed Katwijk
Op zaterdag 11 januari om 09.30 uur zagen surveillerende agenten een zwarte personenauto met grote snelheid in industriegebied 't Heen in Katwijk rijden. Direct kreeg de automobilist een stopteken van de surveillerende agenten. De bestuurder negeerde dit stopteken en reed met hoge snelheid door. De agenten zagen dat de bestuurder achter een geparkeerde vrachtauto stopte en met zijn passagier van plaats verwisselende. De 18-jarige bestuurder uit Rijnsburg en zijn 33-jarige passagier afkomstig uit Katwijk werden door de agenten beiden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De bestuurder blies op het ademanalysesysteem 550 ug/l. De 33-jarige passagier kreeg als aanstaltemaker een rijverbod voor 24 uur. De 18-jarige bestuurder krijgt een proces-verbaal.

Mishandeling Katwijk
Op zondag 12 januari werd een 15-jarige inwoonster uit Katwijk omstreeks 14.00 uur op de Piet Heinlaan in Katwijk lastig gevallen door een een groep jongeren. Een van de jongens greep haar pols vast en trok haar de bosjes in, waar verder niets gebeurde. Een vriend van het meisje zag dit gebeuren en gaf de jongen een paar trappen waardoor hij losliet. De Katwijkse liep een gekneusde pols op.

Alcoholcontroles Rijnsburg / Noordwijk
Zaterdagavond 11 januari heeft het Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden alcoholcontroles uitgevoerd op de Noordwijkerweg in Rijnsburg en op de Beeklaan in Noordwijk. Op de beide locaties werden 670 bestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd. 4 pesonen bleken onder invloed achter het stuur te zitten en kregen een fikse boete. Een 51-jarige automobilist uit Goutum (Fr.) blies bij de ademtest 620 ug/l en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Aangehouden Leiden
Portiers van een horeca-gelegenheid in de Nieuwe Beestenmarkt hebben vrijdagavond 10 januari twee Leidenaren aangehouden omdat zij klappen uitdeelden aan een derde Leidenaar. De politie heeft de twee mannen; van 19 en 24 jaar, van de portiers overgenomen en in verzekering gesteld. De 20-jarige Leidenaar die geslagen werd, heeft aangifte van openlijk geweld gedaan. De twee aangehouden personen hebben een boete gekregen. Als ze die niet betalen moeten ze voor de politierechter komen. Beiden kregen van de horeca-ondernemer een ontzegging voor de betreffende gelegenheid.

Inbraak woning Voorschoten
Op zondag 12 januari is tussen 12.00 - 19.30 uur ingebroken in een woning aan de Prins Bernardlaan in Voorschoten. Door de tuindeuren te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Het huis werd doorzocht waarbij wijn, geld en een laptop werden ontvreemd.

Onder invloed zonder rijbewijs Leiden
De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 januari een 23-jarige man uit Leiden aangehouden. Deze reed met stadslichten over de Pelikaanhof. De ademanalyse kwam uit 470 ug/l. Ook bleek de man niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Voor beide feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed Leiderdorp
De politie heeft op zondag 12 januari omstreeks 04.40 uur een 29-jarige automobilist uit Leiderdorp aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Eerder die nacht had de politie de Leiderdorper al in Leiden verboden te gaan rijden toen er een alcohollucht bij hem en een vriend werd geroken. De politie zag later beide personen rijden in Leiderdorp over de Engelendaal in de richting van de Rietschans. Toen de agenten achter de Leiderdorper reden stopte de Leiderdorper waarna deze uit het voertuig stapte en wegrende. De Leiderdorper kon snel worden aangehouden en worden overgebracht naar het politiebureau. Daar werd een blaastest afgenomen die een uitslag gaf van 700 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de Leiderdorper wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van 24 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Beroving-straatroof Roelofarendsveen
Op zaterdag 11 januari om 17.30 uur werd de surveillancedienst door de meldkamer van politie naar Roelofarendsveen gestuurd in verband met een beroving van een sporttas op de Piet Mondriaanlaan in Roelofarendsveen. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door de vader van een 16-jarige zwak begaafde jongen uit Roelofarendsveen. De jongen was vanaf de voetbalvereniging lopend onderweg naar zijn huis toen hij onderweg vier nog onbekende jongens op de fiets tegenkwam. Twee fietsende jongens fietsten door tot op de hoek van de weg en de andere twee pakte de sporttas van de 16-jarige jongen af. Één jongen gooide de sporttas in de bosjes en de andere pakte de tas weer uit de bosjes en nam deze mee. Ter plaatse heeft de politie de omgeving afgezocht naar de jongens maar tevergeefs. De sporttas werd later gevonden in de omgeving door een passant en afgegeven op de voetbalvereniging. Deze laffe daad wordt door de politie hoog opgenomen. Eventuele getuige worden gevraagd zich te melden op tel. Nr. 0900-8844.

Inbraak woning Zoeterwoude-Dorp
Op zondag 12 januari is tussen 20.00 - 20.45 uur ingebroken in een woning aan de Boterbloemlaan in Zoeterwoude-Dorp. Door pui aan de achterzijde van de woning te forceren, werd toegang tot de woning verkregen. De woning is doorzocht maar het is nog onbekend wat de dader(s) hebben ontvreemd.

Inbrekers overlopen Leimuiden
Op zondag 12 januari is tussen 14.00 - 21.00 uur ingebroken in een woning aan de Meerenwijck in Leimuiden. De daders hebben geprobeerd de schuifpui aan de achterzijde van de woning te forceren. Door goed hang en sluitwerk is dit niet gelukt. Vervolgens is het keukenraam aan de voorzijde van de woning geforceerd. De woning is doorzocht waarbij geld en sieraden zijn ontvreemd. De daders werden door thuiskomst van de bewoners overlopen maar wisten te ontvluchten.

Gevallen op het ijs Woerdense Verlaat
Een 59-jarige vrouw uit Boxtel is op zaterdag 11 januari tijdens het schaatsen op het ijs van de Grechtkade gevallen. De vrouw is vermoedelijk met een hersenschudding overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Dode bij treinaanrijding Alphen aan den Rijn
Bij een aanrijding tussen een lijnbus van Connexion en een diesellocomotief van Railion is op maandag 13 januari rond 07.45 uur een medewerker van Railion om het leven gekomen. Eén van de 25 passagiers van de lijnbus is met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De overige passagiers werden opgevangen in het nabij gelegen gebouw van de Sociale werkplaats. Daar werden ze behandeld aan schrammen en builen en konden ze vooral bijkomen van de schrik. Medewerkers van slachtofferhulp waren terplaatse. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De overgang van de goederenspoorlijn was beveiligd met het zogenaamde andreaskruis en lichten. Op het moment dat de lijnbus de overgang passeerde boorde de locomotief zich in de flank van de bus. De ravage was groot. De Eikenlaan werd voor het onderzoek voor een deel afgesloten.

Onder invloed Leimuiden
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Leimuiden. Agenten hadden de man aangesproken op de Kerklaan in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 januari. De man stond hier in gezelschap van een groep mensen geparkeerd. Hij werd aangesproken op de geluidsoverlast van de audio-installatie in zijn auto. Tevens vertoonden mensen in de groep tekenen van alcoholgebruik waardoor en gewaarschuwd werd niet te gaan rijden. Even later zagen agenten de Leimuidenaar met hoge snelheid over de Beukenlaan rijden. Op de Dennenlaan is de man vervolgens aangehouden. De ademanalyse kwam uit op 700 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed Leiderdorp
De politie heeft het rijbewijs van een 29-jarige man uit Leiderdorp ingevorderd. Agenten zagen in de nacht van zaterdag 1 op zondag 12 januari de Leiderdorper bij zin auto staan op de Nieuwsteeg. Omdat hij tekenen van alcoholgebruik vertoonde, werd hij gewaarschuwd niet te gaan rijden. Even later zagen ze hem rijden over de Engelendaal in Leiderdorp. Hij reed de Rietschans op, parkeerde en rende de auto uit. De agenten zijn hem achterna gerend en hebben hem aangehouden De ademanalyse kwam uit op 700 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning Lekkerkerk
In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari werd er ingebroken in een woning aan de Thorbeckestraat. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Op dit moment is nog niet bekend wat er uit de woning is gestolen. De bewoners waren op vakantie. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Gouderak
Doordat een 59-jarige automobiliste uit Ouderkerk aan den IJssel op zaterdag 11 januari rond 13.45 uur op de Middelblok bij het afslaan een naderende 34-jarige automobilist uit Gouderak over het hoofd zag, ontstond tussen de twee een aanrijding. De Ouderkerkse liep een hoofdwond op. De man uit Gouderak had nekklachten. Beiden zijn overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Inbraak in woning Gouda
In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari werd ingebroken in een woning aan de Dijkstraat. Vermoedelijk kwam men de woning binnen door het slot van de deur via de brievenbus te onstluiten. Uit de woning zijn sleutels, is een bomberjack, een mobiele telefoonen zijn portemonnees met geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Van gsm beroofd Gouda
Een 18-jarige Gouwenaar is zondag 12 januari rond 05.00 uur van zijn gsm beroofd. Hij fietste over de Burgemeester van Reenensingel toen hij aangesproken werd door twee jonge mannen. Deze eisten zijn telefoon onder bedreiging van een mes. Nadat de Gouwenaar zijn gsm had afgegeven, zijn de twee daders in de richting van de Grassenbuurt weggelopen.

Invordering rijbewijs Lageweg
Op zondag 12 januari om 01.30 uur zagen surveillerende agenten op de Breeweer in Lageweg een auto met hoge snelheid rijden. De agenten gaven de bestuurder een stopteken waaraan hij niet voldeed. De agenten parkeerde de politieauto schuin voor de personenauto en spraken de bestuurder aan door zijn iets geopende portierraam. Hierop gaf de bestuurder gas en reed met twee wielen over het trottoir weg. De agenten konden de bestuurder op de Nieuwlandsekade laten stoppen. Aangezien de bestuurder sterk naar alcohol rook werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 24-jarige bestuurder uit Ouderkerk aan de IJssel blies op het ademanalyseapparaat 460 Ug/l. In verband met het ernstig in gevaar brengen van de verkeersveiligheid werd het rijbewijs van de man ingevorderd. De man krijgt een proces-verbaal.

Inbraak woning Reeuwijk
Op zondag 12 januari is aangifte gedaan van een inbraak in een woning aan de Wederik in Reeuwijk. De dader(s) hebben tussen zaterdag 11 januari 13.30 uur en zondag 12 januari 20.30 uur, het keukenraam aan de voorzijde van de woning geforceerd. De woning is doorzocht waarbij een DVD-speler, DVD's en een video werden ontvreemd.

Politie-assistentie - oproep aan getuigen Bodegraven
De politie van Bodegraven doet een oproep aan getuigen van het hieronder beschreven ongeval om zich te melden. Het telefoonnummer is 0900 8844.
De politie heeft vrijdagmiddag 10 januari assistentie verleend nadat op de kruising van de Goudseweg met de Vrije Nesse een aanrijding was gebeurd. Op de kruising, die voorzien is van verkeerslichten, kwamen rond 14:50 uur twee auto's met elkaar in botsing.Een 36-jarige bestuurder uit Bodegraven, met naast zich een 49-jarige plaatsgenoot, kwam uit de richting van de Spoorlaan en wilde rechtdoor de Goudseweg blijven volgen. Uit de tegengestelde richting kwam een 38-jarige Bodengraafse automobilist die linksaf de Vrije Nesse op wilde. Doordat de 36-jarige bestuurder en zijn bijrijder allebei geen veiligheidsgordel droegen, raakten beiden gewond aan onder andere het hoofd. Met ambulances zijn zij naar het ziekenhuis gebracht. De politie vraagt de hulp van getuigen om vast te stellen wie van de bestuurders door rood reed.

Excuses Waddinxveen
Een 33-jarige man uit Waddinxveen kwam zich zaterdagavond 11 januari op het politiebureau verontschuldigen voor zijn gedrag de afgelopen nacht. Toen hielden agenten hem aan op de Jan Dorrekenskade-Oost voor het rijden onder invloed. De man had toen juist overgegeven en weigerde volledige medewerking aan de ademtest. Ondanks zijn berouw kon de man zijn rijbewijs niet terugkrijgen. Bij de eerste analyse van zijn adem was de uitslag 875 ug/l; ruim voldoende om het rijbewijs in te vorderen.

Auto in voortuin Gouda
Zaterdagochtend 11 januari rond 03:30 uur is een 31-jarige Gouwenaar met de auto langs de Bodegraafsestraatweg tegen een boom in een voortuin gereden. De brandweer heeft de man uit het autowrak moeten knippen, waarna hij met de ambulance naar het Groene Hart ziekenhuis is gebracht. De adem van de bestuurder deed alcoholgebruik vermoeden, maar de man weigerde mee te werken aan een bloedproef om dit vast te stellen. De man is niet in het bezit van een rijbewijs maar verklaarde, hoewel hij met zijn voeten bij de pedalen zat, tegenover de politie dat hij niet zou hebben gereden. De politie maakt een proces-verbaal waarna de officier van justitie over de straf moet beslissen.

Wie reed? Waddinxveen
Zaterdagmorgen 11 januari tegen 04:30 uur werd gemeld dat langs de A12 een auto met schade stond. Inderdaad troffen agenten in de berm een auto aan met forse schade aan de voorzijde. De vier inzittenden; twee mannen en twee vrouwen uit Gouda en Waddinxveen, wilden niet bekend maken wie had gereden. Bij de blaastesten bleken ze alle vier onder invloed. Alle vier zijn aangehouden.

Aangehouden Moordrecht
De politie heeft vrijdagavond 10 januari in haar woning in Moordrecht een 57-jarige vrouw aangehouden. Omstreeks 18:30 uur was nabij haar woning een auto in brand gestoken. Voordat de brandweer arriveerde, konden buurtbewoners de vlammen doven. Echter de betreffende auto had al flinke schade. Toen de politie de vrouw wilde spreken, werden in haar woning flessen met brandstof en lucifers gevonden. Hierop is zij aangehouden en in verzekering gesteld. Juli vorig jaar is de vrouw ook aangehouden voor brandstichting aan de auto van haar buren. Zij was hiervoor ook veroordeeld.