Socialistische Partij



12 natuuracties in 12 provincies

13-01-2003 * Op zondag 12 januari werd door de SP in alle provincies actiegevoerd door de grenzen van natuurgebieden symbolisch te markeren. Gebieden worden met een lint afgezet en er worden borden geplaatst met de tekst `Natuur te duur? Kortzichtig bestuur!' Samen met een gids, actievoerders en andere belangstellenden werden wandelingen door het betreffende natuurgebied worden gemaakt.

Kamerlid Krista van Velzen was aanwezig bij de actie rondom Soesterberg
Kamerlid Krista van Velzen was aanwezig bij de actie rondom Soesterberg en bij het natuurgebied de Rijssense Bossen in Overijssel. Ook de Vereniging Natuurmonumenten en Stichting Natuur en Milieu ondersteunden de actie en vertegenwoordigers van deze organisaties waren in Soesterberg aanwezig.

De huidige regeringspartijen hebben flink bezuinigd op de aankoop van natuur. Kwalitatief en kwantitatief zal de natuur er onder CDA, VVD en LPF op achteruitgaan.

De plannen die er waren voor een ecologische hoofdstructuur liggen in de ijskast en de natuur die we hebben zal versnipperen. De kwaliteit zal achteruitgaan. De overheid gaat wel meer asfalt aanleggen, villawijken in natuurgebieden bouwen, maar heeft geen aandacht heeft voor iets dat voor latere generaties zo belangrijk is. Plekken waar dieren ongestoord kunnen leven en waar mensen in alle rust van kunnen genieten.