Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 13 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: identiteit slachtoffer steekpartij bekend De identiteit van het slachtoffer van de steekpartij op het Waagplein is inmiddels bekend geworden. Het gaat om een 25-jarige man uit de stad. Vandaag zal sectie op het lichaam van het slachtoffer worden verricht. Het onderzoek is in volle gang. De politie doet voorlopig geen mededelingen over de toedracht van de steekpartij.

Groningen/Leek: snelle rijders op de bon
De politie heeft zondagmiddag op de Rijksweg A7 bij Leek twee mannen in de leeftijd van 20 en 22 jaar, beiden uit Oosterwolde, bekeurd voor te hard rijden. De jongste van de twee reed 180 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid van 120 km/uur geldt. De man reed derhalve 60 km/uur te hard. Ook haalde de snelheidsovertreder een ander voertuig rechts in en kleefde hij op de bumper van een andere auto bij een snelheid van 153 km/uur. De Fries moet zijn rijbewijs inleveren, omdat zijn rijbewijs door de politie werd ingevorderd. De 22-jarige autobestuurder overschreed de maximum snel met 42 km/uur. Hij kreeg een bekeuring uitgereikt. Een 17-jarige vrouw uit Oosterwolde, inzittende bij een van de snelle rijders, gooide op de Europaweg een lege beker op het wegdek. Zij kreeg hiervoor een bekeuring van 69 Euro. De overtreding van de vrouw trok de aandacht van de politieagenten, waarna de snelle rijders op de A7 bij Leek konden worden staande gehouden.

Groningen: gestolen auto terecht: dader ontkomt De politie heeft zondagnacht na een korte achtervolging een gestolen auto aangetroffen bij de Korrewegbrug. Surveillerende politieagenten zagen de bestuurder van de auto op de Beneluxweg een snelheidsovertreding begaan. De onbekende bestuurder negeerde het stopteken van de politie en probeerde te ontkomen. Via het Damsterdiep, Pop Dijkemaweg en de Ulgersmaweg kwam de autodief bij de Korrewegbrug. Daar bracht de verdachte de auto tot stilstand tegen de leuning van de brug. De autodief wist via de brug te ontkomen. Een zoektocht naar de verdachte bleef zonder resultaat. De politie beschikt over een signalement van de dader. Bij controle bleek dat het contactslot van de auto was verwijderd. Het voertuig is door de politie veiliggesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Plataanlaan, Beneluxweg en de Weg der Verenigde Naties (ringwegen) heeft de politie zondag snelheidscontroles gehouden. In totaal reden zeven bestuurders met een snelheid van boven de 100 km/uur te hard. Op de ringwegen geldt een maximum toegestane snelheid van 70 km/uur. Een 43-jarige man uit De Valom reed op de Plataanlaan 122 km/uur en derhalve 52 km/uur te hard. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de Weg der Verenigde Naties liep zondagmiddag een 43-jarige man uit Leek tegen de lamp. De Leekster reed 124 km/uur en overschreed hiermee de maximum toegestane snelheid met 54 km/uur. Ook deze automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Tenslotte werd er zondagavond op de Peizerweg op snelheid gecontroleerd. Hier werden 13 autos gecontroleerd. Vier automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. In alle gevallen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zuidbroek: gewonde bij ongeval
Een 71-jarige automobilist uit Stadskanaal is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A7. De man reed bij Zuidbroek de oprit naar de autosnelweg op en verloor door onbekende oorzaak de controle over de auto. Hij belandde met de wagen naast de oprit maar kreeg de auto in eerste instantie wel weer op de weg. Direct daarop raakt bij opnieuw in een slip en reed een sloot, rechts naast de oprit in. Een achteropkomende automobilist verleende eerste hulp en haalde de bejaarde bestuurde uit zijn auto. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Kolham: rijbewijzen kwijt na te hard rijden
De politie heeft zondagmiddag de rijbewijzen van een 29-jarige automobilist uit Hoogezand en van een 31-jarige man uit Slochteren ingevorderd. De Hoogezandster reed in zijn auto met hoge snelheid over de A7 en werd ter hoogte van Kolham door de bemanning van een onopvallende politieauto opgemerkt. Zijn snelheid werd geklokt op 190 km per uur. De man kon in Groningen worden staande gehouden. De snelheid van de automobilist uit Slochteren werd, ook op de A7 bij Kolham, vastgesteld op 172 km per uur. De rijbewijzen van beide verdachten zijn door de politie ingevorderd. Beiden zijn na het afleggen van een verklaring heengezonden.

Stadskanaal: snelheidscontrole
De politie heeft zondag snelheidscontroles gehouden op de Provinciale Weg N366 ter hoogte van Stadskanaal. Van 300 voertuigen werd de snelheid gemeten. Zestien bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km per uur.

Winsum: buschauffeur mishandeld
Op het stationsplein in Winsum is zondagmiddag een 49-jarige buschauffeur uit Ulrum mishandeld door een passagier. De chauffeur kreeg onenigheid met een ongeveer 20-jarige, onbekend gebleven man. Die stapte bij de bushalte aan het Stationsplein in de bus en ging een discussie met de chauffeur aan over het aantal af te stempelen strippen. Er ontstond een woordenwisseling die uitliep op een handgemeen. De chauffeur werd een aantal keren geschopt en geslagen. De man liep een aantal oppervlakkige verwondingen aan het gezicht op. Samen met een passagier wist de chauffeur de agressieve man de bus uit te zetten. De dader verdween daarop. Een onderzoek in de omgeving door politiemensen leverde niets op. De chauffeur is naar huis gebracht en door een andere chauffeur vervangen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)