Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 9 januari 2003

Veilig wonen in deelplan 9C en 12 in Getsewoud-Noord, Nieuw-Vennep Convenant politiekeurmerk getsewoud-noord

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Wethouder van der Riet van gemeente Haarlemmermeer, de heer van Gorp van VOF Jacobswoud, mevrouw Lijbers van Woningbedrijf Amsterdam, de heer Willems van Bouwfonds en districtschef Haarlemmermeer de heer Holla van politie Kennemerland ondertekenen maandag 13 januari 2003 het convenant Politiekeurmerk Veilig Wonen voor de deelplannen 9C en 12 in Getsewoud-Noord, Nieuw- Vennep. De ondertekenaars verplichten zich hiermee alle inspanningen te verrichten om het certificaat te behalen.

In Getsewoud-Noord werken de verschillende partijen hard aan het behalen van het Politiekeurmerk voor de verschillende plandelen. In navolging van de deelplannen 9B, 10 en 13 wordt nu ook voor de deelplannen 9C en 12 een convenant ondertekend om het keurmerk "Veilig Wonen" te behalen. De gemeente Haarlemmermeer, de ontwikkelaars en bouwers van beide deelplannen en de regiopolitie Kennemerland werken nauw samen om te voldoen aan de strenge eisen op zowel stedenbouwkundig- als woningniveau. Bij het ontwikkelen van de woningen en de woonomgeving is veel aandacht besteed aan inbraakpreventie en sociale veiligheid.
In deelplan 9C worden 38 huurwoningen gerealiseerd, deze worden in het derde kwartaal van 2003 opgeleverd. In deelplan 12 worden 332 woningen gerealiseerd, waarvan 120 huurwoningen en 212 koopwoningen. De eerste woningen in deelplan 12 worden in het derde kwartaal van 2003 opgeleverd.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen