Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 13-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Onderzoek na vechtpartij
LELYSTAD Een 30-jarige man uit Lelystad is zondagavond gewond geraakt bij een vechtpartij. De man liep met zijn gezin door het winkelcentrum in de Jol toen hij zag dat een tweetal jongens van een jaar of 20 een jongetje sloegen. Toen hij daarvan iets zei, keerden de beide jongens zich tegen hem en voegde zich nog een derde jongen bij het groepje. Omstanders wisten de 30-jarige te ontzetten. Hij is naar de huisarts gebracht voor behandeling. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Aanrijding met letsel
ENS Drie personen uit Emmeloord zijn zondagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Kamperweg. De auto, met vijf inzittenden, kwam door onbekende oorzaak in de linkerberm en raakte na een stuurcorrectie in een slip. Daarbij botste hij tegen een praatpaal en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Drie inzittenden, de bestuurder van 37 en twee vrouwen van 19 en 33 jaar, raakten gewond. Zij zijn per GGD-ambulance naar het Dr. Jansen ziekenhuis gebracht. De vrouwen mochten na onderzoek weer naar huis. De 37-jarige moest met armletsel voor verdere behandeling naar het ziekenhuis in Lelystad.

Aanhouding na vernieling
ALMERE Vier jongens uit Almere (10, 12, 12 en 13 jaar), zijn zondagmiddag aangehouden, omdat ze ruiten van diverse basisscholen hadden ingegooid. Na melding ging de politie naar het C. van Eesterenplein, waar twee jongens door buurtbewoners al waren aangehouden. Zij werden overgedragen aan de politie. Vervolgens konden agenten nog twee jongens aanhouden. Het kwartet werd meegenomen naar het politiebureau en hun ouders werden in kennis gesteld. De jongens worden doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

Aanhouding na diefstal
ZEEWOLDE De politie heeft zondagavond een 23-jarige man en een 17-jarig meisje, beiden uit Harderwijk aangehouden. Zij worden verdacht van het stelen van een tas met inhoud uit een zwembad aan de Slingerweg. Een getuige had gezien dat de verdachten de tas wegnamen en achterlieten in het kleedlokaal. Daarna bleek uit de tas, die van een 16-jarig meisje uit Zeewolde was, een aantal goederen ontvreemd te zijn. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze zijn ingesloten.

Vechtpartij
ALMERE De politie kreeg zondagmiddag een melding, dat er voor een gebouw aan de Ambachtsmark (Almere Haven) een vechtpartij plaatsvond. Daarbij zou mogelijk ook geschoten zijn, zo luidde de verklaring van getuigen. Eenmaal ter plaatse, troffen agenten alleen een 40-jarige Almeerder aan. Hij bleek gewond te zijn aan zijn hoofd, maar weigerde te verklaren wat er gebeurd was. Wel werd aan de hand van getuigenverklaringen duidelijk, dat nog vier onbekende personen bij de vechtpartij betrokken zouden zijn. Deze trof de politie niet aan, wel is het vermoeden dat de verwondingen van de Almeerder het gevolg zijn van de vechtpartij. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar meer getuigen. Zij kunnen zich melden bij politie Almere Haven op telefoonnummer: 0900-8844.