Tie Holding NV

TIE: FINANCIËLE POSITIE VERBETERD

Kredietfaciliteiten heronderhandeld en uitgebreid

maandag, 13 januari, 2003

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B-integratie-softwarebedrijf TIE Holding (TIE) maakt hierbij bekend dat het succesvol heeft heronderhandeld over de bestaande kredietfaciliteiten met Delta Lloyd Bank en Berkshire Investments (Netherlands).

Deze faciliteiten zouden eigenlijk tijdens het fiscale jaar 2003 moeten worden terugbetaald. TIE heeft onderhandeld om de aflossing van deze leningen uit te stellen. Beide partijen hebben hiermee ingestemd en zijn overeengekomen dat de leningen pas vanaf 2004 worden afgelost. Bovendien is de kredietfaciliteit, die vorig jaar werd geregeld door Pall Mall Capital voor Berkshire Investments, uitgebreid met EUR. 0,5 miljoen. TIE is met beide partijen overeengekomen dat de reeds bestaande opties worden gewaardeerd op EUR. 0,50. Daarnaast heeft Berkshire het recht gekregen om in de komende 5 jaar nog 3 miljoen aandelen te verwerven tegen een uitoefenprijs van EUR. 0,50.

Het management is ervan overtuigd dat de combinatie van én een goede kaspositie én een goede positionering met name aan de onderkant van de markt, noodzakelijke ingrediënten zijn voor dit jaar waarin zowel de omzet als de resultaten verder zullen verbeteren.

Aangezien het proces betreffende de verlenging van de kredietfaciliteiten langer in beslag heeft genomen dan verwacht, zal het bedrijf de Algemene Vergadering van Aandeelhouders uitstellen naar 25 februari, twee weken later dan aangekondigd. Op deze datum worden dan tevens de financiële resultaten van het eerste kwartaal bekend gemaakt.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft en brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol- Rijk)
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com

Website: http://www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.