Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 13-01-2003
persberichten maandagmorgen 13 januari 2003 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Dronken man veroorzaakt aanrijding

ERICA - De politie van Emmen heeft zondagmiddag in diens woning een 48 jarige man uit Erica aangehouden. Getuigen meldden de politie dat de man een verkeersongeval had veroorzaakt op de rotonde bij Parc Sandur. Bij zijn aanhouding stelde de politie vast dat de man had gedronken. De ademanalyse gaf aan dat de man met maar liefst ruim vier keer (2,38 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur had gezeten. s Mans rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding voor het rijden onder invloed.

Fietsendief de pineut

ASSEN - Een medewerker van een beveiligingsbedrijf heeft zondagmiddag op het Stationsplein in Assen een 18 jarige inwoner aangehouden. De beveiliger betrapte de Assenaar toen die bezig was met het stelen van een fiets. Nadat de man was overgedragen aan de politie gaf hij in zijn verklaring een valse naam op. De man is na verhoor en met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd.

Inbrekers gepakt

MEPPEL - De politie van Leeuwarden heeft zondagnacht bij een controle drie inzittenden van een personenauto aangehouden. De drie, twee mannen van 22 en 23 jaar en een 30 jarige vrouw wonen in Leeuwarden en de politie trof in hun auto goederen aan die volgens hun verklaring afkomstig zouden zijn van inbraak in een pand aan de Werkhorst in Meppel. Bij controle bleek dat er inderdaad was ingebroken en dat de inhoud van de kluis gestolen was.

Inbraak bedrijfspand

RODEN - Tot nu toe onbekende inbrekers hebben zondagavond onder meer een computer, een mobiele huistelefoon en een poststempelmachine gestolen uit een bedrijfspand aan de Produktieweg in Roden. Om in het pand te komen zijn twee thermopaneruiten ingegooid.

Snelkraak tankstation

SCHOONEBEEK - Bij een inbraak in een tankstation aan de Europaweg in Schoonebeek is zondagnacht een onbekende hoeveelheid sigaretten en shag gestolen. Om in de kiosk te komen is met een straattegel de glazen toegangsdeur ingegooid.

Personeel ziekenhuis bedreigd

EMMEN - De politie van Emmen heeft zondagnacht op de polikliniek van het Scheperziekenhuis een 37 jarige inwoner van Emmen aangehouden wegens vernieling en bedreiging. De agressieve man had zich met borstklachten gemeld bij het ziekenhuis. Omdat het volgens het personeel niet noodzakelijk was de man langer te behandelen was hij naar huis gestuurd. Dat pikte de man niet en hij vernielde een ruit en bedreigde het personeel. Omdat de man niet voor rede vatbaar was en hij de toegesnelde politie bedreigde met een zuurstoffles is de man "gepepperd" en vervolgens in de boeien geslagen. Hij is na zijn voorgeleiding ingesloten.

Dure patat

FLUITENBERG - Een 72 jarige inwoner van Fluitenberg moest zondagmiddag met lede ogen aanzien hoe de garage naast zijn woning in vlammen opging nadat hij nog kans had gezien zijn auto nog naar buiten te rijden. De bejaarde bewoner bakte in de garage patat in een frituurpan en was even in het woonhuis gegaan. Hij werd er door omwonenden op geattendeerd dat de garage in brand stond.

Boot uitgebrand

HOOGEVEEN - Aan de Stephensonstraat in Hoogeveen is zondagavond een plezierjacht uitgebrand. De boot stond op de wal voor onderhoud. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Volgens de eigenaar had de boot een waarde van zon 150.000 euro.