Gemeente Stede Broec

13-1-2003
"CULT & STAGE"

Jongeren als ondernemer in cultuur

Onder het motto âKrijg jij een kunstkop van de televisie?â lanceert een aantal organisaties het project Cult & Stage: ondernemende jongeren maken cultuur. Initiatiefnemers zijn onder meer de provincie Noord-Holland, de bibliotheken van Stede Broec en Enkhuizen en de landelijke organisatie Jantje Beton.

Cult & Stage biedt jongeren de mogelijkheid een cultureel evenement op touw te zetten. Ze vormen een eigen onderneming. Van idee tot plan tot organisatie tot uitvoering, de ondernemers doen het allemaal zelf. Hun âproductâ kan van alles zijn: een voorstelling, een popfestival, een graffitinight, een poëziefestival, een kunstwerk, bedenk het maar, alles kan, als het maar cultuur is. Het mooie van het project is dat de onderneming over een flink budget kan beschikken. Per project is ⬠11.000 beschikbaar.

Cult & Stage richt zich op jongeren tussen 15 en 22 jaar (met een VMBO/MBO-diploma) uit Enkhuizen, Stede Broec of de omgeving daarvan. Wie er iets in ziet moet even de folder komen halen op het gemeentehuis. Daarin zit ook een aanmeldingsformulier voor de informatiebijeenkomsten op 23 en 30 januari. De eerste is in de Enkhuizer bibliotheek, de tweede in de Stede Broecse. Informatie is te verkrijgen door middel van een mail naar de jongerenwerkers Dagmar de Boer en Ron Mol: dagmardeboer@freeler.nl en ron.mol@venhuizen.nl.