Wageningen Universiteit

Persbericht

13 januari 2003, nr. 004

Wageningse Wetenschapswinkel wint Wetenschapswinkelprijs 2003

De Wetenschapswinkel Wageningen UR heeft de Wetenschapswinkelprijs 2003 ontvangen. De uitreiking door prof.dr. J.G.A. van Mierlo (Universiteit Maastricht) vond plaats tijdens de Landelijke Wetenschapswinkel Dagen op 8 en 9 januari in Maastricht. De prijs is uitgereikt voor het onderzoeksproject De Glind in de toekomst! dat is uitgevoerd door Klaske Nijland die deze maand in Wageningen afstudeert in de landinrichtingswetenschappen.

Voor de prijs heeft de jury van het Landelijk Overleg Wetenschapswinkels de inzendingen van de ruim dertig Nederlandse wetenschapswinkels beoordeeld op wetenschappelijke kwaliteit en op het maatschappelijke, grensverleggende en/of oplossingsbevorderende karakter in termen van originaliteit, spraakmakendheid en toegankelijkheid.

Het Wageningse project biedt vier toekomstscenarios voor De Glind, een dorp in de Gelderse Vallei, vooral bekend om zijn voorzieningen om jongeren hulp te bieden. De kracht van het onderzoek ligt in het feit dat de scenarios tot stand zijn gekomen in nauwe samenspraak met de mensen en organisaties die bij de ontwikkeling van De Glind zijn betrokken.

Het rapport dient nu als basis voor het opstellen voor een concreet plan van aanpak dat zal worden uitgevoerd met ondersteuning van Alterra, onderdeel van Wageningen UR, de Gemeente Barneveld waartoe De Glind hoort, de Provincie Gelderland, de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei en de Reconstructiecommissie.