Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey11.30 u) Maandag, 13 januari 2003

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aangehouden
Afgelopen zondagmiddag kreeg de politie een melding dat er op een parkeerplaats aan de Parallelweg in Heerlen was ingebroken in een geparkeerde auto. Daarbij was een autoruit ingeslagen en was de autoradio uit het voertuig gestolen. De politie trof op de Heugden een tweetal personen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Een verdachte bleek bij nader onderzoek een autoradio bij zich te hebben. Beide verdachten, twee mannen (21 / 29) uit Heerlen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De autoradio werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; gesignaleerd
De politie heeft afgelopen zondagavond een 27-jarige vrouw uit Heerlen aangehouden. Bij controle in een garage aan de Geleenstraat in Heerlen alwaar de vrouw zich samen met nog iemand anders ophield, bleek dat zij gesignaleerd stond voor nog allerlei openstaande boetes en (vervangende) gevangenisstraffen van totaal 69 dagen. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau waar zij in afwachting van het ondergaan van de hechtenis werd ingesloten.

Heerlen; ingebroken
Afgelopen zondagavond werd bij de politie een inbraak gemeld / aangifte gedaan van een inbraak in een schoolgebouw aan Nieuw Eyckholt in Heerlen. Inbrekers zijn door vernieling van een ruit het schoolgebouw binnengedrongen en hebben enkele computers gestolen. Beveiligingsmedewerkers betrapten afgelopen nacht, zondag op maandagnacht een inbreker in een schoolgebouw aan de Passartweg in Heerlen. Die maakte, omdat hij zich ontdekt wist meteen uit de voeten en ging er vandoor. De inbreker was het schoolgebouw door vernieling van een raam binnengedrongen. Afgelopen zondagavond is ook ingebroken in een bedrijf aan In de Cramer in Heerlen. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gestolen, dat wordt nog nagekeken. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Schimmert; inbraak
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Hoofdstraat in Schimmert. Inbrekers zijn door vernieling van een ruit de woning binnengedrongen en hebben sieraden en twee cameras gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; softdrugs
Bij controle afgelopen zondagmiddag in een woning aan de Haanraderstraat in Kerkrade (politie had aanwijzingen dat vanuit de woning werd gehandeld in verdovende middelen en ging dan ook controleren) vond de politie bijna een kilo softdrugs (marihuana, hashish, voorgedraaide joints). Die werden samen met het in de woning aangetroffen geld, ruim driehonderd Euro en een weegschaal, in beslag genomen. Een bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bekend te hebben gehandeld in verdovende middelen / softdrugs en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.