Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 13 januari 2003

* ALCOHOLCONTROLE OP ERASMUSBRUG
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield zondagmorgen tussen vijf uur en half elf een alcoholcontrole op de Erasmusbrug. In totaal werden daarbij zeven automobilisten aangehouden na een blaastest. Na de ademanalyse op een politiebureau kregen vier een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde zaterdagmorgen op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning in de Van Onselenstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij ontmanteld, waarbij zo'n 350 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag werden genomen en later werden vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet thuis bleek, wordt een onderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
De politie van het district West heeft zondagmorgen in een woning aan de Essenburgsingel een hennepkwekerij ontmanteld. Omwonenden hadden een scherpe hennepgeur waargenomen en de politie geïnformeerd.

Om even voor twaalf uur zondag stelde de politie een onderzoek in. Toen men naar binnenging sprongen er een paar mensen aan de achterzijde van het pand naar buiten. Er werden drie mannen, 19, 31 en 60 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, aangehouden.

Op de begane grond trof men een werkende kwekerij aan met 221 plantjes. en op de 1e verdieping vond men er nog eens 750. De planten en 57 lampen, 4 ventilatoren, 5 koolstoffilters en 3 afzuiginstallatie werden in beslag genomen. Alles is inmiddels vernietigd. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.


* DEALER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagavond werd een 31-jarige man zonder vast woonplaats aangehouden op de 1e Middellandstraat. Hij wordt verdacht van handel in verdovende middelen. De arrestatie vond plaats in het kader van de bestrijding van drugsoverlast.

Politiemensen zagen dat de verdachte hard drugs verkocht aan een viertal verslaafden. De handelaar werd aangehouden en in z'n kleding vond men 43 eenheden heroïne en cocaïne. De verdachte is aangehouden en ingesloten. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.