Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-01-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.00 uur) Maandag 13 januari 2003

Maastricht, rijden onder invloed.

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in Maastricht twee automobilisten bekeurd wegens het rijden onder onvloed. Een 23 jarige automobilist uit Wolvega werd maandagmorgen omstreeks 03.20 uur op de Viaductweg te Maastricht door de politie gecontroleerd. Bij het eerste contact met deze bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. . De ademanalyse aan het politiebureau gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.3 en 1.4 promille. Tegen de inwoner van Wolvega werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd in gevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Rond hetzelfde tijdstip werd een 30 jarige automobiliste uit Maastricht op de Oeslingerbaan te Maastricht door de politie gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurster bleek ook zij naar het gebruik van alcohol te ruiken. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.2 promille. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur.

Maandagmorgen omstreeks 01.30 uur werd op de Brusselseweg te Maastricht een 29 jarige automobiliste uit Kerkrade gecontroleerd. De alcoholblaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was waarop zij meegenomen werd naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse gaf een uitslag aan lager dan met maximaal toegestane alcoholpromillage van 0.5 promille. De inwoonster van Kerkrade kon daarna zonder proces-verbaal het politiebureau verlaten.

Maastricht, winkeldief bekeurd.
Een 30 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is zondagmiddag 12 januari 2003 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal.
In een supermarkt gevestigd aan het Stationsplein te Maastricht werd omstreeks 17.00 uur de winkeldiefstal gepleegd. Ter waarde van bijna vijf euro nam de winkeldief eet- en drinkwaren weg die aan de kassa niet werden afgerekend. Aan de uitgang riep het personeel van de winkel de dief ter verantwoording. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal opgemaakt werd. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal kon hij het politiebureau weer verlaten.

Politieregio Limburg-Zuid, Gladheid in de regio. In de ochtendspits hebben elf verkeersongevallen plaatsgevonden in de regio Limburg-Zuid alle met blikschade. Tot 11.00 uur werden daar nog negen ongevallen aan toegevoegd (eveneens met blikschade). Rond Bochholtz vonden de meeste aanrijdingen plaats. Gelet op de voorspelde gladheid zijn de gemeentes en de provincie gisteren al vroeg begonnen met het preventief strooien. Vrijwel alle auto(snel)wegen en hoofdwegen waren daardoor vanmorgen goed berijdbaar. Secundaire wegen bleven glad. Met name de tweewielers hadden het daardoor vanmorgen zwaar te voorduren. Deze gleden bij bosjes onderuit. Over deze laatste groep en mogelijk letsel zijn verder bij de politie geen gegevens bekend.