Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-01-2003
Persberichten district Sittard (HP 12.10 uur) Maandag 13 januari 2003

Geleen, rijden onder invloed.

Een 39 jarige automobilist uit Geleen is maandagmorgen 13 januari 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De politie ging kort na 03.00 uur tot controle van de automobilist over omdat zijn auto een defect had aan de verlichting. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door de alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van bijna 1.7 promille. Tegen de inwoner van Geleen werd vervolgens proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Geleen, autos totaal beschadigd bij verkeersongeval. Twee personenautos zijn zondagavond 12 januari 2003 bij een verkeersongeval op de kruising Henri Hermanslaan / Elsenburglaan te Geleen totaal loss geraakt. Een van de inzittenden werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
Een 20 jarige automobilist uit Geleen verleende omstreeks 22.40 uur op de kruising Henri Hermanslaan / Elsenburglaan komende vanaf de Mauritslaan geen vrije doorgang bij het links afslaan aan een 57 jarige automobilist uit Geleen die op dezelfde kruising vanuit tegenovergestelde richting rechtdoor reed. Bij de vrijwel frontale aanrijding raakten beiden personenautos totaal loss. De 57 jarige bestuurder werd vanwege rugletsel door een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek kon hij echter huiswaarts. Beide personenautos dienden door een bergingsbedrijf te worden weggesleept. De politie maakt van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Born, woninginbraak.
Op zondag 12 januari 2003 heeft tussen 13.00 en 20.00 uur in een woning aan de Bornerveldstraat te Born een inbraak plaatsgevonden. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door een achterdeur te forceren. De woning werd doorzocht waarbij een bril en een fotocamera ontvreemd werden. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Geleen, autodief aangehouden.
De politie heeft zondagavond 12 januari 2003 een 26 jarige inwoner van Sittard aangehouden die op een parkeerplaats langs de Rijksweg Zuid een auto-inbraak had gepleegd. Zijn kleding bleek vol te zitten met gestolen spullen en inbrekerswerktuig.
Een getuige meldde de politie zondagavond omstreeks 21.15 uur dat een onbekende man waarvan hij en goede beschrijving kon geven op de parkeerplaats van een bouwbedrijf langs de Rijksweg Zuid bezig zou zijn met het openbreken van een geparkeerde personenauto. De politie sloot de omgeving daarop onmiddellijk af waardoor een mogelijke autodief vrijwel zeker niet kon ontkomen. Bij een doorgang nabij garageboxen aan de achterzijde van de Nachtegaalstraat werd een man aangetroffen die volledig voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement. Het bleek een bekende van de politie te zijn. In een plasticzak die de man bij zich droeg trof de politie een autoradio aan, alsmede geluidsboxen, sokken en een kistje met kinderknuffels, die afkomstig bleken te zijn uit de betreffende auto die opgebroken was. De eigenaar van de ontvreemde goederen deed in de loop van de avond nog bij de politie aangifte.
Maar de politie trof niet alleen in de plasticzak verdachte spullen aan. Vrijwel overal in zijn kleding bleek de verdachte gestolen spullen of inbrekerswerktuig verstopt te hebben. Zo trof de politie tussen de broeksband een tweede autoradio aan, in een mouw verstopt een life-hammer en een schroevendraaier, in een andere mouw een radiofrontje, in een binnenzak een sierlijst van en autoradio en een tangetje en in een andere zak van zijn kleding een aantal cds. De aangetroffen spullen werden alle door de politie in beslag genomen. De tweede aangetroffen autoradio is vermoedelijk afkomstig uit een auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein van Glanerbrook. De aangehouden verdachte werd voor verder onderzoek in gesloten. Hij bleek een veelpleger te zijn die recent al een waarschuwingsbrief in ontvangst genomen had. Nu werd hij in verzekering gesteld en conform de richtlijnen zal hij aan de Officier van Justitie worden voorgeleid.