Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 13-01-2003 Mediabericht 13 januari (12.45 uur)

BLERICK Drie gewonden en een dodelijk verkeersslachtoffer door gladheid

BLERICK Maandagmorgen rond kwart voor zeven vond er op de Europaweg, de afrit vanaf de A67 richting Maastricht, een ernstig verkeersongeval plaats. In totaal vijf autos raakten hierbij betrokken. Even later vond er een volgende aanrijding plaats waarbij ook een politieauto betrokken raakt. Bij deze ongevallen raakte 3 personen gewond en een persoon kwam om het leven.

Door de gladheid raakte een automobilist van de weg en kwam met zijn auto tot stilstand in de greppel. Direct daarna kwam ook een tweede auto in een slip en kwam langs de weg tot stilstand. De bestuurder van deze auto kwam onder zijn eigen auto terecht nadat een derde auto vol tegen deze tweede auto aanbotste. De bestuurder bekeek op dat moment de schade aan zijn voertuig. Beide inzittenden van de derde-genoemde auto raakten bekneld. De 33-jarige bestuurder uit Eindhoven kwam bij de aanrijding om het leven. Zijn 30-jarige echtgenote, eveneens uit Eindhoven is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De personalia van de eerdergenoemde bestuurder, die door de aanrijding onder zijn eigen auto terecht kwam, zijn op dit moment nog niet bekend. Na deze aanrijding raakten nog twee andere automobilisten in een slip. Vanuit deze autos raakte niemand gewond.

Een politieauto die naast de weg stond om het verkeer te alarmeren raakte eveneens betrokken bij een aanrijding. De agent parkeerde de politieauto een paar honderd meter voor de plaats van het ongeval om het aankomende verkeer te alarmeren. Een automobilist die in een slip raakte botste tegen de politieauto, gevolgd door een andere automobilist. De politieagent is met nek c.q. hoofdklachten ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.