Gemeente Den Haag

2003-01-13: Milieubewust inkoop- en aanbestedingsbeleid gemeente verscherpt


---

De gemeente Den Haag gaat deelnemen aan het landelijke programma Duurzaam Inkopen. Dit is een programma van de ministeries van VROM en EZ waarin het milieugericht inkopen en aanbesteden gezien wordt als een kansrijk instrument bij de ontkoppeling van economische groei en milieubelasting. Het programma is vooral gericht op inkopers. Zij worden verondersteld bij hun inkoopbeleid te kiezen voor duurzame producten.

Verscherping
Voor de gemeente Den Haag betekent het een verscherping van haar huidige beleid. In 1992 is de gemeente namelijk al overgegaan op een milieuvriendelijk inkoopbeleid. De meerwaarde van deelname aan het programma zit hem in de voorbeeldfunctie die Den Haag bij aansluiting bij het programma krijgt. Tevens is het een stimulans om intern het draagvlak voor duurzaam inkopen en milieuzorg te vergroten.

Draagvlak
Ook binnen de gemeente is er een groot draagvlak voor deelname aan het programma. Alle diensten hebben zich voorstander betoond van duurzaam inkopen. Het beleid heeft hierdoor grote kans van slagen: het wordt immers gedragen door de afdelingen die er mee moeten werken.

last update: 13-1-2003 12:48:24 ;pag.: 17581; auteur: 616;cat.: