Dienstenbond CNV

PBO: fiscaal voordeel premiesparen afgeschaft
13-01-2003

Per 1 januari 2003 vervalt de fiscale faciliteit voor de premiespaarregeling in de PBO. Onder de huidige voorwaarden kan de regeling geen doorgang meer vinden Voor meer informatie kunt u zich wenden tot uw werkgever. In overleg met de werkgever is de regeling voorlopig opgeschort.

De bijdrage van de werkgever is gedaan op basis van een arbeidsvoorwaardelijke afspraak. Dit betekent dat het bedrag opnieuw aangewend dient te worden voor een andere arbeidsvoorwaardelijke afspraak. Middels een korte enquête willen wij van de leden in de PBO weten welke alternatieven hiervoor mogelijk zijn.

CAO een feit
Daarnaast is de CAO per 1 april a.s. een feit. De afspraken uit de verordening zijn technisch vertaald in de CAO. Op een aantal punten heeft harmonisatie plaatsgevonden met eventueel een aantal overgangsregelingen. Daarnaast zijn er nog instellingsspecifieke regelingen die aangemeld kunnen worden voor een generaal pardon. Zie ook onze vorige info. In de toekomst zullen we bekijken hoe we met de nog niet geharmoniseerde punten en de generaal pardonregelingen omgaan. Daarbij willen wij u zoveel mogelijk betrekken.

Klankbord
Tevens leeft er bij vakbonden en bij leden werkzaam bij de instellingen de behoefte om buiten of tijdens de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden af en toe met elkaar te klankborden. Dit doen wij met leden in de zogenaamde vakgroep PBO. Deze komt ongeveer drie keer per jaar bij elkaar om van gedachten te wisselen over actuele onderwerpen aangaande de arbeidsvoorwaarden in de PBO.

Nog niet alle instellingen zijn echter vertegenwoordigd in onze vakgroep. Wij willen dus graag van u weten of u interesse heeft zitting te nemen in deze vakgroep. De bestuurder neemt in dat geval contact met u op om u eventueel uit te nodigen voor een vakgroepvergadering.

De leden hebben per post antwoordformulieren ontvangen. Deze zien wij graag uiterlijk op 21 januari terug. Vervolgens zullen wij op 22 januari met de werkgevers praten over de aanwending van het budget premiesparen. U hoort daarna weer van ons.

Voor vragen of opmerkingen over dit informatiebulletin kunt u contact opnemen met uw bestuurder Bernard Jan de Groot.