Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Start landelijke campagne schoolfruit

Vandaag gaf staatssecretaris Ross het startschot voor het landelijke project SchoolGruiten. De komende maanden krijgen 65.000 basisschoolleerlingen in zeven steden tweemaal per week gratis fruit op school.

De leerlingen van groep 4 en 5 van de Haagse basisschool De Jonge Wereld mochten vanochtend als eersten kiezen tussen zeven fruitsoorten; appels, mandarijnen, peren, kiwi, wortels, tomaten en bananen. De laatste was de absolute favoriet op de Haagse school. Naast Den Haag gaat het project lopen in Leiden, Breda, Dordrecht, Almelo, Zwolle en Deventer. Op de scholen mogen de leerlingen een keer per week zelf hun schoolfruit kiezen; de andere keer krijgt iedereen een appel.

Clémence Ross sprak, voordat het fruit werd uitgedeeld, eerst de leerlingen toe. Ze hoopte dat alle kinderen sterk en gezond mochten worden door al dat schoolfruit. Daarna mochten de kinderen uit groep 4 en 5 vragen stellen. De negenjarige Kay vroeg of de staatssecretaris zelf ook groente en fruit at. Ross: Ja, dat doe ik. Ik vind het ook lekker, maar ik heb soms wel eens te veel haast ervoor.

Het schoolfruitprogramma wordt uitgevoerd door het Voorlichtingsbureau Groenten en Fruit en de Stichting Voedingscentrum Nederland, met financiële steun van VWS. Het doel van het project is dat in de toekomst 250.000 leerlingen van bijna duizend basisscholen in 25 grote steden aan schoolfruit gaan doen.

SchoolGruiten.nl 1. SchoolGruiten.nl
Externe link, 13-1-2003

Internetsite van de landelijke campagne