Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-01-2003
Politieberichten 13/1 07.00 t/m 13.00 uur

Twijzel: aanrijding
Zondag omstreeks 00.30 uur vond op de Tsjerkebuorren een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed door nog onbekende oorzaak tegen de gevel van een woning. De gevel raakte ontzet en de auto liep aanzienlijke schade op. Na de aanrijding liet de bestuurder de auto achter en ging er lopend vandoor. Het bleek dat de auto de nacht daarvoor was gestolen vanaf de Blankenstrjitte in Kolumerzwaag. De eigenaresse van de auto, een 36-jarige inwoonster van Kollumerzwaag, heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 07.20 uur vond nabij de verkeerslichten op de Noorderhogeweg (afslag Nijega) een aanrijding plaats tussen een personenauto en een voetgangster. De bestuurder van de personenauto, een 39-jarige inwoner van Appelscha, reed door het rode verkeerslicht en kwam in botsing met een overstekende vrouw. Deze vrouw, een 45-jarige inwoonster van Burgum, raakte gewond en werd door de bestuurder van de personenauto overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Hallum: inbraak
Afgelopen weekend werd ingebroken in het kinderdagverblijf "De Parachute" aan It Pypke. Door vernieling van een ruit kwam men binnen. Uit het pand werden een video, een tv, een ventilator en wat etenswaren weggenomen. Tevens werd een geldkistje opengebroken, waarin enkele euro`s zaten. Een medewerkster van het dagverblijf, een 47-jarige inwoonster van Hallum, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: diefstal cv-ketels
Tussen vrijdag 20 december 2002 en maandag 13 januari 2003 zijn er aan het Skutsje uit in aanbouw zijnde woningen twee cv-ketels weggenomen. De waarde van de cv-ketels bedraagt enkele duizenden euros. Er is geen braakschade aangetroffen. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoner uit Bergentheim.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272