Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS-2003-007

Den Haag, 13 januari 2003

Ministerie van Financiën ondersteunt leerstoel aan Universiteit van Tilburg

Het ministerie van Financiën en de Universiteit van Tilburg gaan een samenwerkingsverband aan. Het ministerie zal eenleerstoel aan de economische faculteit van de Universiteit van Tilburg ondersteunen die wordt bekleed door professor Jenny Ligthart. Woensdag 15 januari ondertekenen minister Hoogervorst en de Tilburgse decaan professor Verhallen een overeenkomst waarin deze samenwerking wordt vastgelegd. De ondertekening vindt plaats tijdens een symposium over de nieuwe leerstoel.

Tijdens het symposium zal professor Ligthart, hoogleraar algemene en kwantitatieve economie, een toelichting geven op de samenwerking. Daarbij zal zij aangeven hoe zij de contacten tussen met ministerie en de universiteit gaat uitbouwen.

In een speech zal minister Hoogervorst ingaan op de verhouding tussen universiteiten, werkgevers, studenten en de overheid.

Ook vindt een forumdiscussie plaats over arbeidsmarktbeleid en samenwerkingsverbanden tussen universiteiten en werkgevers. Aan deze discussie wordt deelgenomen door Steven van Eijck (staatssecretaris financiën), Theo Verhallen (decaan UvT), Lans Bovenberg (UvT), Jenny Thunnissen (DG Belastingdienst) en Bernard ter Haar (plv.thesaurier-generaal).

Het symposium over de leerstoel van het ministerie van Financiën aan de Universiteit van Tilburg vindt woensdag 15 januari plaats van 15.30 tot 17.00 uur bij het ministerie van Financiën, Korte Voorhout 7, Den Haag.