Drempels weg


Burgemeester Opstelten installeert ambassadeurs Drempels Weg

Start campagne voor beter toegankelijk internet in Zuid-Holland

13-01-2003
Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam, installeert vandaag 3 ambassadeurs met handicap voor Drempels Weg. Daarmee geeft hij het startsein voor een maand durende campagne in de provincie Zuid-Holland om het internet beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

Drempels Weg onderzocht recent de toegankelijkheid van ruim 50 belangrijke Zuid-Hollandse websites. Vrijwel alle sites scoorden onvoldoende volgens de internationaal erkende W3C-criteria voor toegankelijk internet. De komende maand vraagt Drempels Weg alle organisaties in kwestie of zij bereid zijn hun sites beter toegankelijk te maken.

Installatie regionale ambassadeurs
De campagnemaand gaat vandaag officieel van start als burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam drie gehandicapte ambassadeurs installeert. Opstelten zal bij de installatie aandacht vragen voor het belang van een toegankelijk internet.

'Ik vind dat het de taak is van de gemeente Rotterdam om al haar inwoners ook digitaal goed van dienst te zijn', aldus burgemeester Opstelten. 'Ook aan de site van de gemeente Rotterdam kan nog het nodige verbeteren. Daarom wil ik zeker luisteren naar de adviezen van Drempels Weg, om onze site nog beter toegankelijk te maken.'

De ambassadeurs
De ambassadeurs zijn de komende maand het gezicht van Drempels Weg in Zuid Holland. Bram Stolk uit Spijkenisse heeft een visuele handicap en surft over het internet met behulp van een spraakprogramma. Angela van Leeuwen uit Den Haag is motorisch gehandicapt en Marcel van Dam uit Gouda heeft een verstandelijke beperking.

Hun handicaps verschillen, maar alle drie zijn de ambassadeurs expert op het gebied van internet. Zij zijn als geen ander in staat om uit te leggen welke drempels zij op het internet tegenkomen en hoe deze knelpunten opgelost kunnen worden. Op 24 februari presenteren de ambassadeurs aan burgemeester Opstelten de resultaten van hun inspanningen.