KERKEN IN ACTIE

Gebed met karakter

In de Goede Herderkerk in Nijkerk vindt op 4 april van dit jaar een toerustingsdag plaats over het gebed. De dag is bedoeld voor predikanten, kerkelijk werkers, commissies Vorming & Toerusting en andere gemeenteleden die met de map aan de slag willen.

De dag wordt gehouden naar aanleiding van de map 'Wegen van gebed' die in januari van dit jaar verscheen. Deze map is bedoeld voor gemeenteleden die toegerust willen worden in hun weg van gebed. De map bevat negentien modules die geschikt zijn voor gesprekken in kleinere groepen, op groothuisbezoeken of cursussen.

In het ochtendprogramma zal Nynke Dijkstra-Algra spreken over 'luisterend bidden'. Daarna zijn er twee workshoprondes waarin acht verschillende modules kort worden gepresenteerd en ingeoefend door de auteurs van de map. Ook zal algemene informatie over de map worden verstrekt.

In de eerste workshopronde gaat het om 'Bidden met de psalmen' (ds. Berry Haverkamp), 'Persoonlijk gebed' (Paula van Cuilenburg), 'Gebed en karakter' (Nynke Dijkstra) en 'Bidden en vasten' (Jan Minderhoud). En in de tweede workshopronde om 'Bidden in het pastoraat' (ds Berry Haverkamp), 'Bidden met de getijden' (Paula van Cuilenburg), 'De gebedskring' (Nynke Dijkstra) en 'Voorgaan in gebed' (Jan Minderhoud). Als u met meer mensen uit de gemeente deelneemt, kunt u de verschillende mogelijkheden optimaal benutten.

De dag duurt van 10.00 uuur tot 15.30 uur en wordt gehouden in de Goede Herderkerk, vlakbij het Centraal Station in Nijkerk. Kosten: euro 15,-, inclusief lunch. Voor informatie en opgave kunt u terecht bij: c.vander.heiden@kerkinactie.nl. Betaling door euro 15,- over te maken, vóór 21 maart a.s., op rekeningnummer 55 22 77 045 t.n.v. LDC SoW-kerken, Utrecht o.v.v. 'Wegen van gebed'. Deelnemers ontvangen een bevestiging met een nader programma en de routebeschrijving.

13 jan 03 14:48