Politie IJsselland Politie IJsselland
Persberichten Zwolle
van Zondag 12-jan-2003 07:00 uur
tot Maandag 13-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

OVERVAL OP SUPERMARKT RIJNLAAN

ZWOLLE - Maandagochtend rond 07.25 hebben twee of drie personen een supermarkt aan de Rijnlaan overvallen. Zij zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

Tijdens het voorval waren er twee medewerkers aan het werk in de supermarkt. Plotseling kwamen er door de leveranciersingang een paar personen (het is nog niet duidelijk of het 2 of 3 personen waren) met donkere kleding en bivakmutsen op binnen. Zij bedreigden de twee personeelsleden met vuurwapens of daarop gelijkende voorwerpen en dwongen hen geld af te staan. Vervolgens gingen de daders er vandoor.

Enkele minuten na de melding van de overval kwam er bij de politie een melding binnen van een brandende auto op de Brinkhoekweg ter hoogte van het voetbalveld. Dit is de auto die vermoedelijk door de daders is gebruikt om weg te komen. Waarschijnlijk zijn de daders op de Brinkhoekweg overgestapt in een ander voertuig. De brandende auto bleek in december gestolen te zijn in Emmen.

Later op de ochtend kwam er de melding dat in de berm van de A28 ter hoogte van Staphorst een geldcassette was gevonden. Het is echter nog onduidelijk of deze cassette afkomstig is van de overval op de supermarkt.

De politie is op zoek naar getuigen. Personen die iets hebben gezien op de Rijnlaan of de Brinkhoekweg dat mogelijk met de zaak te maken heeft worden gevraagd contact op te nemen met het team Zwolle-Noord via het nummer 0900-8844.

(03-004640)


---

SCHIETINCIDENT IN BAAKSEBEEK

ZWOLLE - Maandagochtend rond 00.15 uur vond er in een woning aan de Baaksebeek in Zwolle een schietincident plaats. Een 36-jarige man uit Zwolle raakte daarbij licht gewond. Hij was zelf in staat kennissen te alarmeren die de politie belden. De man is met een wond schampschot overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van maandag kon de man worden ontslagen.

De aanleiding tot het schietincident is momenteel nog onduidelijk. Een opgestart onderzoek moet hierin verandering brengen.

(03-004612)


---

VERWARRING ROND VEILIGHEIDSADVIES

ZWOLLE - Afgelopen week kwamen er vragen bij de politie over jongemannen die in de wijk Berkum huis aan huis aanbelden. Zij stelden vragen over veiligheid en preventie. Het gaat in dit geval over mannen die elektronische beveiliging verkopen. Het toeval wil dat in Berkum op dit moment ook de Stadswacht bezig is met het bieden van preventieadviezen. Het toeval wil dat de kleding van de verkopers van elektronische beveiliging soortgelijk is aan de kleding van de stadswacht.

De preventieadviezen van de Stadswacht zijn gratis en zonder verdere verplichtingen. De politie attendeert erop dat aan een preventieadvies van de Stadswachten altijd een brief vooraf gaat waarin de actie wordt aangekondigd. De speciaal opgeleide stadswachten tonen verder altijd hun legitimatiebewijs.

Ook telefonische verkoop van elektronische beveiliging komt veelvuldig voor in ons werkgebied. Soms meldt de aanbieder dat de bewoner in de prijzen is gevallen en een gratis elektronisch alarm krijgt aangeboden. Later blijkt dit echter niet gratis te zijn. Soms lopen de kosten zelfs hoog op. In alle gevallen is er overigens wel sprake van levering van kwalitatief goede apparatuur en ook op de bedrijven zelf is niets aan te merken.

De politie adviseert het hang- en sluitwerk van de woning optimaal te maken. Als extra mogelijkheid zou men een elektronisch alarm kunnen nemen. De plaatselijke leveranciers kunnen u hierover adviseren.


---

54 KM/U TE HARD

ZWOLLE - Het rijbewijs van een 53-jarige man uit IJsselmuiden is zondagavond ingevorderd. Omstreeks 18.15 uur werd de snelheid van de auto waarin hij reed geklokt op 104 km/u op de Voorsterweg in Zwolle. Hier is een maximale snelheid van 50 km/u toegestaan. Een PV is opgemaakt.

(03-004565)


---

LEKKE WATERLEIDING

ZWOLLE - Zondagochtend rond 9.45 uur begon er water op te borrelen uit het wegdek van de parallelweg van de Wipstrikkerallee ter hoogte van de kruising met de Zuidbroeklaan. Ter plaatse bleek een waterleiding lek te zijn. Inmiddels lag er een grote hoeveelheid water op de weg. Medewerkers van het waterleidingbedrijf kwamen ter plaatse. Zij lieten een aannemer de waterleiding opgraven. Doordat het water werd afgesloten hebben ruim 20 woningen aan de Wipstrikkerallee tot in de middag zonder watertoevoer gezeten. Door de werkzaamheden ontstond in het wegdek een gat dat door de gemeente gedicht moet worden.

(03-004467)


---

Einde