Politie Twente


Persberichten Politie Twente, 13 januari 2003


Aanhouding na bedreiging
03-004952
Vriezenveen, Laan
12 januari 2003, 17.30 uur
De politie Twente heeft zondag 12 januari een 40 jarige man uit Vriezenveen aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en wilde met zijn auto wegrijden. Zijn vrouw wilde echter dit voorkomen. Als gevolg hiervan pakte de man een hamer en sloeg drie ruiten van zijn auto in. Bovendien zou hij zijn vrouw hebben bedreigd. Om verdere escalatie te voorkomen is hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.


Beveiligingscamera gestolen
03-005006
Nijverdal, Waterkers
12 januari 2003, 20.00 uur
In verband met eerdere incidenten had een bewoner van een woning aan de Waterkers in Nijverdal een videocamera en een bewegingsmelder bij zijn carport opgehangen. In de nacht van zaterdag op zondag werd echter de gehele installatie weggenomen. Een aangifte is opgenomen.

Auto compleet vernield
03-004863
Vriezenveen, Kanaalweg Zuid
12 januari 2003, 08.40 uur
Een 47 jarige man uit Vriezenveen deed een aangifte van vernieling van zijn auto. De bestelauto stond geparkeerd op de Kanaalweg Zuid in Vriezenveen. Van de auto waren de achterdeuren compleet uit de scharnieren gerukt. Hierdoor zijn deuken ontstaan. Ook de portier aan de bestuurderszijde is getracht uit het scharnier te trappen. Dit portier is ontzet en het spatscherm linksvoor is hierdoor compleet vernield. De gril was weg en werd later iets verderop teruggevonden. Ook in de auto zijn vernielingen aangericht. Van de dader of daders ontbreekt elk spoor.


Mishandeling
03-004936
Almelo, Molenstraat
12 januari 2003
Twee mannen uit Almelo (23 en 24) jaar zijn zondagochtend na een avondje uitgaan in elkaar geslagen. Dit gebeurde zowel in als buiten een café aan de Molenstraat in Almelo. De mannen hebben aan de vechtpartij diverse verwondingen overgehouden. De oorzaak van de mishandeling is onbekend. De politie onderzoekt de zaak.


Verkeersongeval met letsel
03-004783
Almelo, N36
12 januari 2003, 00.30 uur
Bij een verkeersongeval op de N36 tussen Vriezenveen en Wierden, waarbij drie autos waren betrokken, zijn twee mensen gewond geraakt. Zij zijn met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De N36 is door het ongeval een tijdje volledig afgesloten geweest voor het verkeer. Het ongeval ontstond toen een 34 jarige man uit Aadorp op de weg van Vriezenveen richting Wierden op de verkeerde weghelft terechtkwam en een frontale botsing veroorzaakte met een 47 jarige vrouw uit Lutten. De beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een derde auto kon niet meer op tijd remmen en knalde tegen de auto van de 34 jarige. De 34 jarige moest door de brandweer uit zijn auto worden geknipt. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Verkeersongeval door gladheid
03-005062
Vriezenveen, Almeloseweg
12 januari 2003, 04.25 uur
Een 28 jarige automobilist uit Westerhaar-Vrienzenveen reed op de Almeloseweg. Bij hem in de auto zat een medepassagier, een 20 jarige vrouw uit Almelo. Op de Almeloseweg verloor de 28 jarige bestuurder, door de galdheid, de controle over zijn auto en belandde in de tuin van een woning. De tuinmuur van deze woning werd geheel vernield. De 20 jarige medepassagier is met pijn aan haar nek en heup naar het ziekenhuis gebracht.


Midden- en Noordoost-Twente

Aanrijding met letsel
03-004900
De Lutte
Zondag 12.30 uur
Een 44-jarige automobiliste uit Goor reed over de A1 komende van Oldenzaal naar de Lutte. Op de afrit de Lutte kwam de auto in de slip en begon te schuiven. De auto kwam met de achterzijde in de sloot terecht en sloeg door de klap over de kop. In de auto zaten vijf vrouwen uit Goor (een 44 jarige, twee 15-jarigen, een 17-jarige en een 18-jarige). Allen klaagden over nek- en schouderklachten. Ze zijn door het ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden overgebracht.



Rijden onder invloed
03-004988
Tilligte
Zondag 21.09 uur
Op de Ootmarsumsestraat in Tilligte werd een 53-jarige automobilist uit Weerselo gevraagd om een blaasproef af te leggen. De blaasproef wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 1,15 promille. Tegen hem is pv opgemaakt.


Schoorsteenbrand
03-004980
De Lutte
Zondag 19.31 uur
Aan de Essenweg in de Lutte was in een pand een schoorsteenbrand ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse en de brand werd snel geblust.


Brand in bergingen flatwoning
03-005020
Hengelo
Zondag 20.03 uur
Er kwam een melding binnen dat er aan de Nico-Werkmanstraat een bromfiets in brand zou staan. De brandweer was reeds ter plaatse. In een gang bij de bergingen van de flat stond een bromfiets in brand. De brand was snel geblust, maar door de rookontwikkeling was de hoofdingang van de flat gevuld met rook. Deze werd door de brandweer afgezet. Aan de bewoners op de eerste flatlaag werd meegedeeld dat zij binnen moesten blijven en deuren en ramen moesten sluiten. Echter bij een aantal woningen die zich boven de bergingen bevonden kwam via de meterkast rook de woningen binnen. Salvage kwam ter plaatse en heeft de woningen waar rookschade was bezocht en bekeken. Er is een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de brand.

Zuid-Twente

Persberichten Politie Twente van Zuid-Twente
Wilma van Raalte, 053-4555625


Vandalisme
03-004996
Stroinksbleekweg, Enschede
12 januari, 20.50 uur
Na aanleiding van een melding over een kapot gegooide ruit in een oud kantoorpand is de politie ter plaatse gegaan. Daar aangekomen bleek na enig zoeken, dat vier jongens (twee van 16 en twee van 17 jaar) zich de toegang tot het gebouw hadden verschaft. De vier zijn allen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan hen is een bon uitgereikt voor het zich bevinden op verboden terrein. Hierna zijn de jongens onder het ouderlijk gezag gesteld.



Aanranding
03-004976
Heuwkampstraat, Enschede
12 januari, 19.23 uur
Een 55-jarige vrouw liet haar hond uit. Plotseling werd zij van achteren vastgepakt. Een man probeerde haar te betasten en te kussen. Met de hondenriem wist ze haar belager van het lijf te houden. Haar belager gaf het nog niet op, maar werd door de hond op andere gedachten gebracht. De hond greep de verdachte in het been. De dader schreeuwde hard van de pijn en is er vandoor gegaan.
Signalement: man van nog geen 30 jaar, droeg een zwarte muts en een zwarte sjaal voor zijn gezicht. Alleen de ogen waren zichtbaar.
Met meerdere politieauto's is in de omgeving gezocht, maar er is niets meer aangetroffen.



Bedreiging
03-005025
Colosseum, Enschede
12 januari, 22.25 uur
Een 29 jarige man uit Goor kreeg een parkeerbon, waarop hij furieus reageerde. Door het geopende raam van de politieauto probeerde hij de verbalisant te slaan, ondertussen heftige verwensingen uitslaand. Hiervoor is de man aangehouden, waarbij hij opnieuw tekeer ging. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.



Eenzijdig ongeval met letsel
03-004485
Volksparksingel, Enschede
11 januari, 4.00 uur
Een 29 jarige man uit Enschede is door nog onbekende oorzaak tegen een lichtmast aangereden. Hij reed vanaf de Parkweg in de richting van de Volksparksingel. De bestuurder moest uit de auto gezaagd worden. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.




Inbreker opgepakt
03-005060
Haarboerhorst, Enschede
13 januari, 3.20 uur.
Een bewoonster werd wakker van een poging tot inbraak in haar woning. Een inbreker probeerde een raam te forceren. De gealarmeerde politie is direct daarop een zoekactie begonnen. Na het volgen van voetsporen en de inzet van een politiehond, kon de verdachte (32 jarige uit Greven, Dtl.) uiteindelijk worden aangetroffen in een woning nabij de binnenstad.