LEASEXCHANGE

Premie voor overnemen van lease-autocontract

13 januari 2003

PERSBERICHT


---

----

Bedrijven met overtollige lease-auto's bieden bedrijven die een lease-auto contract overnemen forse overnamepremies aan.

Momenteel worden veel bedrijven geconfronteerd met hoge kosten voor het afkopen van leasecontracten van overtollige lease-auto's. Het afkopen van een contract kost gemiddeld 3500,- euro. Regelmatig is de afkoopsom nagenoeg gelijk aan de resterende termijnen. Het vinden van een nieuwe berijd(st)er binnen het eigen bedrijf is niet altijd mogelijk.

Voor bedrijven die het aantal lease-auto's willen uitbreiden is flexibiliteit momenteel van groot belang. De reguliere leasetermijnen van 3 of 4 jaar zijn vaak moeilijk te overzien en shortlease contracten zijn veelal duur.

Door eigen ervaringen met overtollige lease-auto's is het leaseXchange initiatief voor lease-auto contractbemiddeling ontstaan. Via de website www.leaseXchange.nl worden sinds 1 januari 2003 partijen via een helder stappenplan bij elkaar gebracht.

Zoals bij iedere zakelijke transactie moet er sprake zijn van een win-win situatie. Degene die een leasecontract overdraagt bespaart veel geld, degene die het lease-contract overneemt heeft duidelijk financieel voordeel. Een overnamepremie ter grootte van 1 a 2 leasetermijnen is dan ook een zeer aantrekkelijk voordeel. Momenteel is leaseXchange het enige bedrijf dat via haar site op basis van dit meest logische business model werkt.

Doordat de overnamepremie al snel 1000,- euro of meer bedraagt kan dat een besparing van 10% of meer op de leasekosten betekenen.

Einde persbericht

---

------

trefwoorden : lease-auto , contract, bemiddeling, overname premie