Ingezonden persbericht

Persbericht

Utrecht, 10 januari 2003

Begin 2003 met een interessante cursus!

Het jaar 2003 start Museum Sterrenwacht Sonnenborgh met drie nieuwe cursussen en de kijkavonden op vrijdagavond! Een kijkavond biedt iedereen de kans het heelal van dichterbij te bekijken. Wie na een kijkavond nog meer wil weten over het heelal kan zich aanmelden voor een van de sterrenkunde cursussen die in februari van start gaan.

De kijkavonden vinden plaats t/m 11 april op iedere vrijdagavond van 20.00 - 21.30 uur. Naast een diavoorstelling met spectaculaire opnamen van objecten uit het ons omringende heelal krijgt u een rondleiding door de oudste koepelsterrenwacht van Nederland. En als het weer het toe laat kunt u met de telescopen van Museum Sterrenwacht Sonnenborgh de ringen van Saturnus, de manen van Jupiter en de kraters en zeeën op de maan bekijken.

Voor wie meer wil weten over sterrenkunde of het weer starten er bij Museum Sterrenwacht Sonnenborgh maar liefst drie cursussen in februari. De cursus 'Inleiding in de sterrenkunde', de 'Jeugd cursus sterrenkunde' en de cursus 'Het Weer'. Ook het weer heeft altijd een grote rol gespeeld op Sonnenborgh. Het KNMI en Sterrenwacht Sonnenborgh werden in 1853 op dezelfde plek opgericht. Zo is het mogelijk dat de drie cursussen in hetzelfde collegezaaltje gehouden worden waar studenten in de 19e eeuw college kregen van de weerkundige Buysballot en de sterrenkundige Minnaert.

'Het Weer'
Het weer is fascinerend en complex!
De cursus 'Het Weer' is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het klimaat, het ontstaan van alle verschillende weer types, en het herkennen van bijbehorende kenmerken. De cursus start op maandag 3 februari en bestaat uit 8 lessen. De lessen zijn op elke maandagavond van 19.30 - 21.15 uur. Deelnemers moeten 15 jaar of ouder zijn.

'Inleiding in de sterrenkunde'
Onze aarde wordt omgeven door het heelal en toch weten we er betrekkelijk weinig van! In de cursus 'Inleiding in de sterrenkunde' worden de geheimen van het heelal voor u ontsluierd. Waarnemen met de telescoop van Museum Sterrenwacht Sonnenborgh is een onderdeel van deze cursus. De cursus start op woensdag 19 februari en bestaat uit 10 lessen. De lessen zijn elke woensdagavond van 19.30 - 21.30 uur. De cursus is geschikt voor iedereen met een degelijke middelbare school opleiding.

'Jeugdcursus sterrenkunde'
Sterrenkunde kan ook boeiend zijn voor kinderen!
Museum Sterrenwacht Sonnenborgh heeft speciaal voor de jeugd een leuke cursus ontwikkeld. In deze cursus worden onderwerpen zoals bijvoorbeeld de beweging van de zon, de maan en de planeten in ons zonnestelsel op een begrijpelijke manier uitgelegd. Deze cursus start op dinsdag 4 februari en bestaat uit 6 lessen. De lessen zijn op elke dinsdagavond van 19.00 - 20.15 uur. De cursus is geschikt voor kinderen van 9-14 jaar..

Voor meer informatie of aanmeldingen Museum Sterrenwacht Sonnenborgh tel. 030-2302818 of info@sonnenborgh.nl

Eind persbericht