Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer : 009
Datum : 13 januari 2003

Ivich ûnderweis

125 jaar wegen, vaarwegen en kunstwerken in en door de Provincie Fryslân

Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de Provinciale Waterstaat heeft de Provincie Fryslân een boek uitgegeven. Het geeft een beeld van het voortdurend bezig zijn met wegen, vaarwegen, bruggen en sluizen door de jaren heen. Van mensen en tekeningen, landschappen en verkeerssituaties. Hoe tijden en machines veranderen.

Het door Baukje Wytsma geschreven poëtisch verhaal begeleidt de foto's en geeft een bij-zondere dimensie aan dit beeldmateriaal. Door de dramatiek van het verhaal ontstaat een ander beeld van die harde techniek. Het 'sompich trèdzjen troch de wite drek' krijgt door de foto's nog meer betekenis.

Het boek heeft een oplage van 1.000 stuks en is uitgegeven door de Provincie Fryslân, vormgegeven door BW H ontwerpers met fotografie van Eric en Petra Hesmerg en Hans Noppert. Het boek wordt gebruikt voor representatieve doeleinden.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met de persdienst van de Provincie Fryslân, tel. 058 - 2925 735. Dit persbericht is ook te vinden via internet, www.fryslan.nl

Maaike Wagenaar
Communicatie provincie Fryslan