Politie Amsterdam-Amstelland

Hennep: op heterdaad

Foto: Marchel Zomer, DCR/BFER

13-1-2003. De politie heeft gistermiddag in een perceel aan de Nieuwezijds Voorburgwal een hennepplantage ontmanteld. Hierbij werden 6 mannen en 2 vrouwen (in de leeftijd van 29 tot en met 40 jaar) aangehouden. Ze waren op dat moment juist bezig met het toppen van hennepplanten. Verder heeft de politie 381 wiet-planten en bijbehorende apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Tevens bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Hiervan zal door het Nuon aangifte worden gedaan. Zeven verdachten zijn gisteren in de loop van de dag na verhoor heengezonden. Een 40-jarige verdachte (eigenaar/bewoner) zit nog vast en is in verzekering gesteld.
---

Moeder kind meldt zich
13-1-2002. Vanmiddag rond halftwee heeft de 20-jarige moeder van het gisteren aangetroffen jongetje zich bij de Jeugd- en Zedenpolitie gemeld. De vrouw, woonachtig in Amsterdam, is aangehouden en wordt op dit moment verhoord. Over haar motieven is nog niets bekend.

Eerder bericht
Zondagavond rond negen uur werd in een portiek van een woning in de Indische Buurt een vondelingetje aangetroffen. Het kereltje is ongeveer 1 jaar en ziet er goed verzorgd uit. Hij zat in een kinderzitje voor de deur van een woning. De bewoners kenden het knaapje niet en navraag bij buren leverde ook niets op. Daarop werd de politie ingeschakeld. De Jeugd- en Zedenpolitie is ingeschakeld. Het jongetje is tijdelijk ondergebracht op een opvangadres. Er zijn geen aanwijzingen gevonden waaruit de identiteit van de vondeling kan worden opgemaakt.

---

Straatrovers aangehouden
13-1-2003. Een bewoner van de Borneolaan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond twee uur opeens door twee mannen benaderd. Hij voelde direct nattigheid en wilde weer in zijn auto stappen. Daarop grepen de mannen hem beet en bedreigden hem. Ze eisten geld en goederen. Een oplettende buurtbewoner, die alles vanaf zijn balkon zag gebeuren, schreeuwde de rovers toe. Die gingen er als een haas vandoor. Inmiddels gewaarschuwde agenten zagen de verdachten lopen. Na een korte achtervolging konden de twee worden ingerekend.


---

Oplettendheid loont
13-1-2003. Een zeer oplettende Amstelvener hoorde zaterdagavond rond kwart voor tien kraak- en breekgeluiden in de tuin van een woning aan het Oostelijk Halfrond. Hij vertrouwde de zaak niet en belde de politie. Deze kwam met diverse surveillanceautos op de melding af. Politiemensen konden in een schuurtje een verdachte aanhouden. Een tweede verdachte wist in eerste instantie te ontkomen. Hij werd later op een dak van een schuurtje aangehouden.

---
Aanrijding door mishandeling
9-1-2003. Gisteravond rond acht uur werd een 50-jarige buschauffeur door een onbekende jongeman geslagen terwijl de bus stilstond in de Spaarndammerstraat. Drie andere jongeren bemoeiden zich met het voorval. De bestuurder van lijn 22 reed vervolgens tegen een aantal fietsen en een geparkeerde auto aan omdat zijn voet van de rem schoot. De daders vluchtten vervolgens. De chauffeur moest zich in een ziekenhuis laten behandelen.

---
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.

---

Ronald Hildenberg vermist
24-12-2002. Sinds 13 december wordt de 40-jarige Ronald Hildenberg vermist. De man behoort medicijnen te gebruiken, anders raakt hij mogelijk verward en agressief.
Hildenberg is op vrijdagavond 13 december 2002 omstreeks elf uur vanaf zijn verblijfadres aan de Vrolikstraat, in de richting gelopen van een woning aan de Pieter Nieuwlandstraat. Hildenberg is daar echter nooit aangekomen. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van hem. Voor een uitgebreid signalement en een foto, klik hier.
---
Doden bij overval hotel
7-1-2003. Maandag heeft Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de geweldadige overval maandag 30 december op een hotel aan de Leidsekade waarbij twee slachtoffers vielen.
Lees hier meer.
Oplichterstruc mislukt
6-1-2003. Gisteravond rond negen uur vond een poging tot oplichting plaats in De Baarsjes. Een oplichter deed zich voor als medewerker van een bankinstelling. De man vertelde dat hij in verband met een storing de bankpas van de 65-jarige bewoner moest hebben. Het slachtoffer vertrouwde het verhaal niet en sloot direct de deur. De nepmedewerker liep weg in de richting van de Admiralengracht.

Dader

een lichtgetinte man

leeftijd rond de 28 - 34 jaar

keurig verzorgd uiterlijk
gekleed in een driekwart donkere jas
donkere broek
sprak beschaafd Nederlands.