Gemeente Papendrecht

9 januari 2003

Bagger- en rooiwerkzaamheden
De komende maand kunnen baggerwerkzaamheden in verschillende delen van de gemeente voor enige overlast zorgen. Zo wordt in de Zernikelaan en het Tinbergenplantsoen en rondom de sportvelden van de atletiekvereniging en PKC in de Oostpolder gebaggerd. Tegen het einde van de maand worden rooiwerkzaamheden verricht aan bomen in de Rubensstraat, de Beukmolen, de Paltrokmolen, de Willem Dreeslaan en de Da Costastraat. Ook tijdens deze werkzaamheden kunnen weggebruikers enige hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Vergunningvrij bouwen?
Op 1 januari 2003 is een omvangrijke wijziging van de bouwregelgeving in werking getreden, de zogenaamde Wijziging van de Woningwet. Met deze wet krijgt iedereen te maken die wil gaan bouwen. Of het nu gaat om een erfafscheiding, een tuinhuisje, een dakkapel of een uitbouw, alle bouwwerken moeten voldoen aan een aantal strenge eisen voordat ze vergunningvrij gebouwd mogen worden.
Graag nodigen de medewerkers van het loket Bouwen en Wonen van de gemeentewinkel geĂŻnteresseerden uit kennis te nemen van de gevolgen van de nieuwe Woningwet (voordat enthousiaste bouwers beginnen met het uitwerken van een bouwplan). Men is van harte welkom bij de gemeentewinkel op iedere werkdag van 8.30 uur tot 14.30 uur in het gemeentehuis aan de Markt 22. Voor telefonische informatie: telefoonnummer 078-6418371.

Openbaar busvervoer
Sinds 1 januari verzorgt ARRIVA het openbaar busvervoer in de regio. Voor vragen kunt u gratis bellen met ARRIVA Klantenservice op 0800-0232545 of kijken op www.arriva.nl