Politie Zaanstreek-waterland

21:01 12-JAN-03
loc.: OOSTZAAN, HOOISPAAD
Inbraak woning
Bij een inbraak in een woning zijn onder meer een fototoestel, geld en een aantal flesjes Heineken bier ontvreemd. Men kwam binnen door de voordeur te forceren.

02:39 13-JAN-03
loc.: ZAANDAM, PAUWENVEN
Uitslaande brand in school
Na een melding van een inbraakalarm bleek een school in brand te staan. De brand ontwikkelde zich tot een grote, uitslaande brand. De politie zette de omgeving af. Hoewel de brand stank en rookoverlast veroorzaakte, ontstond er geen gevaar voor de omwonenden. De lijnbus moest worden omgeleid. Rond 08.30 werd het sein brandmeester gegeven. Een groot deel van de school brandde uit. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

04:24 13-JAN-03
loc.: ZAANDAM, PALTROKSTRAAT
Inbraak bedrijf
Bij een inbraak in een bedrijf is een computerbeeldscherm gestolen. Men kwam binnen door de ruit van de voordeur met een steen in te slaan.

06:00 13-JAN-03
loc.: ZAANDAM, GEHELE PLAATS
Alcoholcontrole
Tussen 23.30 en 00.15 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Peperstraat. In totaal werden 34 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Twee bestuurders werden aangehouden. Op het bureau blies 1 bestuurder 375 Ug/l en kreeg een rijverbod van 3 uur, een boete en een proces-verbaal. De andere bestuurder blies 425 Ugl en kreeg een rijverbod van 4 uur, een boete en een proces-verbaal. Daarnaast werden zeven bonnen uitgeschreven voor inrijdverbod en fout parkeren in het Damgebied en Zilverpadsteeg.

08:01 13-JAN-03
loc.: PURMEREND, LANDAUERSTRAAT
Inbraak gezondheidscentrum
Bij een inbraak in een gezondheidscentrum is geld gestolen. Men kwam binnen door de buitendeur te forceren.

08:47 13-JAN-03
loc.: ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG
Bestelbus gestolen
Tijdens het afgeven van een pakketje bij een bedrijf, werd de bestelbus van een koeriersbedrijf gestolen. De bestuurder liet bij het afleveren van het pakket de sleutel in het contact. Toen zij even later weer buiten kwam, zag ze de bus nog net wegrijden. 's Middags werd de auto terug gevonden op de Rijshoutweg in Zaandam. Onduidelijk is nog of er iets uit de bus is weggenomen.

11:43 13-JAN-03
loc.: ZAANDAM, LANGEWEIDE
Herhaaldelijke vernielingen winkelcentrum
Tussen vrijdag 10 januari 20:15 uur en zaterdag 11 januari 08:00 uur is een afdichtingschot van de automatische draaideur aan de oostelijke zijde van het winkelcentrum De Langeweide ontvreemd. De ruiten van deze draaideur waren al eerder vernield. Er was een tijdelijk afdichtingschot in de sponning gezet. Van 9 op 10 januari 2003 was dit schot al vernield maar kon door monteurs weer worden terug gezet. Nu was het schot helemaal verdwenen. De politie is op zoek naar getuigen (0900-8844).

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Tel. 075-6874080
Fax. 075-6873359

13:00-15:45 11-JAN-03
ZAANDAM, A.F.D. SAVORNIN LOHMANSTR
Gordel- en bromfietscontrole
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden zaterdagmiddag een gordel- en bromfietscontrole op de A.F.D. Savornin Lohmanstrat in Zaandam. Zeven automobilisten/passagiers droegen geen gordel en zeven bromfietsers droegen geen helm. Alle veertien overtreders kregen een boete van veertig euro. Het kenteken van een auto die het rode licht negeerde, werd opgeschreven en ten slotte werd ook een bromfietser die zonder bromfietscertificaat reed, bekeurd.

12:45-14:30 12-JAN-03
PURMEREND, BEATRIXPLEIN
Bromfietscontrole
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden zondagmiddag een bromfietscontrole op het Beatrixplein in Zaandam. In totaal werden zeventien bromfietsers gecontroleerd. Vier van hen bleken hun zaken goed geregeld te hebben. Twee bestuurders droegen geen helm, een persoon reed zonder verzekering en de vierde bromfietser reed met een versleten achterband rond. Allen ontvingen een boete.

09:30-11:30 11-JAN-03
ZAANSTREEK, DIVERSE LOCATIES
Hoog aantal snelheidsovertredingen in Assendelft
Tijdens het weekeinde werden er op verschillende plaatsen in de zaanstreek snelheidscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam. In Assendelft vonden twee controles plaats op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen, nabij de rotonde op de Zaandammerweg (80 km per uur). Zondagochtend tussen tien en half twaalf uur reed maar liefst tien procent van alle bestuurders hier te hard. Het record aantal overtredingen werd echter zaterdagavond tussen elf uur en een uur 's nachts gemeten. 26 van de ongeveer honderd automobilisten trapten het gaspedaal te ver in. De snelste overtreder reed 37 km per uur te hard. Op zaterdagochtend tussen half tien en half twaalf leverde een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (n203)in Zaandijk een overtredingspercentage op van zes procent. De hoogste snelheid bedroeg 110 km per uur. Ter hoogte van de controle gold een snelheidslimiet van 70 km per uur. Zondagmiddag tussen vier en zes uur stond de radarwagen in Zaandam en reed negen procent van alle weggebruikers te hard over de n203. In Wijdewormer werd gecontroleerd op de Provincialeweg, ter hoogte van de carpoolplaats vlakbij de A7. De maximumsnelheid van 80 km per uur werd door vier procent van alle passanten overschreden. In Wormerveer, op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk, werden zondagavond de minste overtredingen geconstateerd. Van alle bestuurders hield 98,5% zich keurig aan de maximumsnelheid van 100 km per uur (twee van de 130 bestuurders reden te hard). De snelste automobilist had 117 km per uur op de teller staan. Ook de komende week zullen op de genoemde trajecten regelmatig snelheidscontroles worden gehouden.

09:30-10:30 11-JAN-03
ILPENDAM, JAAGWEG
Snelheidscontroles
Tijdens het weekeinde werden er op verschillende plaatsen in Waterland snelheidscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam. In Ilpendam vonden zaterdagochtend en zondagavond drie controles plaats op de Jaagweg (80 km per uur). Tijdens de eerste controle op zaterdagochtend tussen half tien en half elf, reed vier procent van alle weggebruikers te hard en tijdens de tweede controle, aan het eind van de ochtend, was dit percentage gedaald tot slechts 1,5%. Zondagavond werden procentueel de meeste hardrijders betrapt op de Jaagweg: tussen kwart voor zeven en kwart voor negen werd een overtredingspercentage van zes procent gehaald. Ook de hoogste snelheid werd zondag gemeten en bedroeg 107 km per uur. In Den Ilp (50 km per uur) stond de radarwagen zondagochtend langs de weg. Veel mensen reden te hard, het percentage overtredingen liep op tot 17%. In Broek in Waterland, op de N247 (80 km per uur), hield zondagavond acht procent van alle weggebruikers zich niet aan de snelheid.De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km per uur. Drie bestuurders die het permanente inhaalverbod negeerden, werden eveneens bekeurd. Ook de komende week zullen op de genoemde trajecten regelmatig snelheidscontroles worden gehouden.