LANDesk Software zet nieuwe standaard neer voor image- en OS-installatie

Geïntegreerde managementoplossing verbetert doelmatigheid en maakt bedrijfsbrede OS-installatie mogelijk

Berkshire, 13 januari 2003 - LANDesk Software kondigt de beschikbaarheid aan van de nieuwste versie van LANDesk Management Suite. Deze software biedt geavanceerde functies om besturingssystemen op afstand te installeren en biedt IT-managers en helpdesk-medewerkers een van de efficiëntste en grondigste oplossingen voor de installatie van software.

"Gezien de toenemende werkdruk van IT-medewerkers moeten oplossingen voor systeembeheer volledig en naadloos geïntegreerd zijn", zegt Michael W. Hall, vice-president wereldwijde marketing van LANDesk Software. "De technologieën van LANDesk Management Suite bieden de meest complete en geïntegreerde managementoplossing voor desktops, servers en andere hardware, die vandaag de dag beschikbaar is."

"Wij hebben ervaren dat LANDesk Management Suite alle noodzakelijk functionaliteit bevat voor het beheren van grote, gedistribueerde netwerken. Het bespaart ons veel tijd en geld en stelt ons in staat om onze 12.000 gebruikers sneller en effectiever te ondersteunen", zegt Johannes John, Systems Consultant van Merck KgaA. Dit in het Duitse Darmstadt gevestigde bedrijf is een van de grootste chemische en farmaceutische bedrijven ter wereld. Merck KgaA heeft 34.000 werknemers, verspreid over 192 divisies in 55 landen.

Het probleem van OS- en image-installaties
Volgens marktonderzoeker Gartner Research kunnen de kosten die gemoeid zijn met het installeren, onderhouden en upgraden van besturingssystemen oplopen tot een bedrag van maar liefst 3825 US dollar per gebruiker. Dit legt een grote financiële druk op IT-afdelingen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van honderden of zelfs duizenden werkplekken in het bedrijf. Voorts meldt Gartner dat verloren productiviteit voor een onderneming per jaar kan oplopen tot 6,4 miljoen dollar. Hoewel er tools bestaan om besturingssystemen op afstand te installeren, bieden deze producten geen oplossing voor kernzaken zoals hardware-inventarisatie, targeted multicasting en ondersteuning na installatie.

Veelomvattende oplossing
"Het geheim van het succesvol installeren van besturingssystemen zit 'm in de planning en voorbereiding", zegt Dave R. Taylor, vice-president wereldwijde sales van LANDesk Software. "Migratie van een besturingssysteem begint en eindigt niet met het maken van een computer-image. Installatie wordt doorgaans voorafgegaan door een grondige inventarisatie van de aanwezige hardware en software en afgerond met post-image configuratie en management. In plaats van te vertrouwen op standaardoplossingen, is LANDesk Management Suite de meest complete en diepgaande oplossing, met management van hard- en software, migratie- en installatieplanning en gerichte multicasting van zowel upgrades als van volledig nieuwe installaties."

LANDesk Software's programmatuur voor het installeren van besturingssystemen, in combinatie met haar Targeted Multicast-technologie (waarop patent is aangevraagd), versnelt de installatie, vermindert het netwerkverkeer en elimineert de noodzaak om routers en switches opnieuw te configureren. In plaats van informatie naar elke client te sturen, distribueren de domeinmanagers deze informatie slechts één keer naar één client per subnet, waarna deze het weer naar de overige clients distribueert. Hierdoor wordt redundant netwerkverkeer met vijftig procent verminderd ten opzichte van de standaard multicasting-methoden. Andere belangrijke eigenschappen zijn:


* Application Policy Management, waardoor serverbronnen niet meer vereist zijn;
* Vanaf afstand en van overal toegang via een webbrowser;
* Pro-actieve, zelfherstellende eigenschappen van applicaties;
* Package Builder, om de applicatiedistributie beter te beheersen en op maat te maken;
* Serverbeheer, waarmee de status van servers pro-actief te volgen is en problemen van tevoren vastgesteld kunnen worden;
* Voorziening om programmatuur van gebruikers weer terug te zetten op systemen met nieuwe images;
* Softwaremeting voor het beheer van softwarelicenties en -gebruik.
De nieuwste versie van LANDesk Management Suite ondersteunt Microsoft Windows 2000 en Windows XP, om te voorzien in de groeiende vraag van IT-professionals hiernaar. Daarnaast worden ook de oudere versies van Microsoft Windows ondersteund, alsmede de besturingssystemen Linux, Unix, OS/2 en Macintosh, zoals ook in eerdere versies van LANDesk Management Suite reeds het geval was.

Grotere doelmatigheid
LANDesk Management Suite biedt volledige doelmatigheid met de volgende geïntegreerde gereedschappen:


* Met LANDesk Management Suite kan men sneller plannen dankzij geïntegreerde inventarisatiemogelijkheden. IT-managers hoeven geen gebruik te maken van spreadsheets, verouderde lijsten of veronderstelde client-configuraties om het project met succes af te ronden;
* Hoewel LANDesk Management Suite nu een imaging-gereedschap bevat, kan het product ook met image-tools van andere fabrikanten overweg;
* Targeted Multicasting-technologie maakt gelijktijdige verzending van grote image-bestanden naar duizenden nodes mogelijk, zonder grote bandbreedtevereisten;
* De geautomatiseerde SysPrep vermindert de set-up tijd met vijf minuten per node door automatisch unieke namen aan PC's toe te kennen, in plaats van dat deze gegevens handmatig ingevoerd moeten worden;
* LANDesks eigen Preboot Execution Environment (PXE) technologie versnelt de installatie op geheel nieuwe machines.
Prijzen en beschikbaarheid
Nieuwe klanten kunnen de laatste versie van LANDesk Management Suite met OS Deployment met onmiddellijke ingang aanschaffen via de LANDesk Expert Solution Providers (ESP). De aanbevolen verkoopprijs voor LDMS met OSD is 75 US dollar per node. Om een LANDesk Software ESP bij u in de buurt te vinden, kunt u kijken op adres www.landesk.com/contactus. Meer informatie over hoe u een LANDesk Software ESP kunt worden, is te vinden op www.landesk.com.

Over LANDesk Software
LANDesk Software, Inc. is een vooraanstaand leverancier van geïntegreerde software voor desktop- en apparaatbeheer, die zich richt op het ontwikkelen van eenvoudig te gebruiken end-to-end oplossingen voor klanten. Meer informatie over LANDesk Software is te vinden op www.landesksoftware.com.