------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Persberichten van 13 januari 2003

Terborg Ongeval

Een 19-jarige man uit Terborg botste op 12 januari rond 12.45 uur met zijn auto tegen de gevel van een bedrijf aan de Ettensestraat. De man reed volgens getuigen met zeer hoge snelheid en had zijn voertuig niet onder controle. Nadat hij een boom en een tegenligger had ontweken, botste hij tegen de gevel. Deze raakte hierbij zwaar beschadigd. De bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Neede Ongeval

Een 25-jarige man uit Neede raakte gewond toen hij op 12 januari rond 20.00 uur op zijn fiets tegen een taxi reed. De fietser reed op de Wheemerweg en botste frontaal tegen een taxi, die vanaf de Moeshof de Wheemerweg opreed. De taxi, die werd bestuurd door een 50-jarige man uit Neede, reed op dat moment ongeveer 15 km/u. De fietser werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk had hij teveel gedronken. Ook fietste hij zonder licht.

Aalten - Inbraak

In een bedrijfspand aan de Kerkstraat werd op 13 januari rond 4.10 uur ingebroken. De deur van het pand werd opengebroken en de kassalade werd geleegd. Vermoedelijk gaat het om drie daders.

Lengel - Diefstal bromfiets

Op 12 januari werd tussen 12.45 en 22.00 uur een bromfiets gestolen vanaf de parkeerplaats achter een restaurant aan de Drieheuvelenweg. Het kabelslot werd vernield.

Beltrum - Serie autoinbraken

In Beltrum werd in de nacht van 12 op 13 januari in dertien auto's ingebroken. Het betrof vier auto's in de Haarstraat, vier auto's aan de Klunt, een auto aan de Westerhaar, twee auto's aan de Zuivelstraat en auto's aan de Westerhaar, Burgemeester Nelissenstraat en de Dorpsstraat. Uit tien van de auto's werden radio/cd-spelers gestolen. Twee van de auto's werden wel opengebroken, maar er wordt niets vermist. Van een auto is de buit nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Einde berichten

Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50