RABOBANK NEDERLAND

Benoeming Paul v.d. Ven

De heer drs. Paul L.M. van de Ven MFE (36) is per 1 januari 2003 benoemd als hoofd van de Stafgroep Economisch Onderzoek van Rabobank Nederland. Hij volgt daarin drs. W.W. (Wim) Boonstra op, die sinds 1 januari 2003 de raad van bestuur van Rabobank Nederland adviseert over de inrichting van het binnenlandbedrijf van de Rabobank Groep.

Na een universitaire studie Econometrie aan de Katholieke Universiteit Brabant is Paul van de Ven vier jaar werkzaam geweest bij het Ministerie van Financiën. In januari 1994 is hij in dienst getreden bij de Stafgroep Economisch Onderzoek van Rabobank Nederland. Sinds 1 januari 1997 bekleedde hij daar de functie van hoofd Algemeen Economisch Onderzoek en vanaf 1 januari 2000 de functie van plaatsvervangend hoofd van de gehele Stafgroep Economisch Onderzoek. Van 1 januari 2001 tot september 2002 was Paul van de Ven werkzaam als senior-adviseur bij de Stafgroep Strategie van Rabobank Nederland. Tot
1 januari 2003 was hij vervolgens plaatsvervangend hoofd van de Stafgroep Economisch Onderzoek.

9) Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant. Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit circa 350 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk meer dan 1 miljoen leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen, Rabo Vastgoed en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 143 vestigingen vertegenwoordigd in 34 landen. Uit de kredietwaardigheidsbeoordeling van de grote internationale ratingbureaus komt de Rabobank naar voren als meest kredietwaardige particuliere bank ter wereld. De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.

13 jan 03 16:45