Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 13-01-2003
persberichten maandagmiddag
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Zonder licht

COEVORDEN - De politie van Coevorden heeft maandagmorgen bij een verlichtingscontrole onder schooljeugd 34 bekeuringen uitgedeeld. De controle is gehouden op de Krimweg in Coevorden. Het fietsen zonder voor- of achterlicht kost 14 euro. Het fietsen zonder voor- en achterlicht kost 23 euro. Voor zon 10 euro koop je een redelijk verlichtingssetje.

Autokraken

RODEN - Vier inwoners van Roden hebben bij de politie aangifte gedaan van inbraak in hun auto. Een 40 jarige bewoner van de Vogelwike mist een attachekoffer. Een 36 jarige bewoonster van de Dunninge is haar autoradio kwijt, evenals een 39 jarige man van de Hofwijck. Een 46 jarige truckchauffeur uit Roden moest constateren dat onbekenden zondagnacht zon 300 liter diesel brandstof uit de tank van zijn vrachtauto hadden gestolen. De combinatie stond geparkeerd aan de Exportweg.

Bromfietser gewond

RUINEN - Een 18 jarige bromfietser uit Hollandscheveld is maandagmorgen op de Gijsselterweg in Ruinen gewond geraakt bij een frontale botsing met een personenauto, bestuurd door een 32 jarige man uit Meppel. De automobilist reed bij het inhalen over de linker weghelft. Toen hij op de bromfiets botste. De bromfietser is met een gebroken pols overgebracht naar het ziekenhuis.

Onzegging en toch achter stuur

RODEN - De politie van Roden heeft maandagmorgen een 27 jarige automobilist van de weg gehaald. De man zat nog in een periode dat hij van de rechter niet achter het stuur mocht. De man heeft vrijwillig afstand gedaan van zijn auto.

Vernielingen bij school

EMMEN - De politie van Emmen zoekt getuigen van de vernielingen die het afgelopen weekeinde zijn gepleegd bij een school van het Esdal College aan de Angelsloerdijk in Emmen. De vernielingen zijn onder meer gepleegd aan een fietsenhok en de verlichting van de parkeerplaats.