Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 13-01-2003 Mediaberichten 13 januari (laatste berichten / 17.00 uur)

BLERICK Drie gewonden en een dodelijk verkeersslachtoffer door gladheid (2)


- Aanvullend bericht; ontbrekende personalia -
BLERICK Maandagmorgen rond kwart voor zeven vond er op de Europaweg, de afrit vanaf de A67 richting Maastricht, een ernstig verkeersongeval plaats. In totaal vijf autos raakten hierbij betrokken. Even later vond er een volgende aanrijding plaats waarbij ook een politieauto betrokken raakt. Bij deze ongevallen raakte 3 personen gewond en een persoon kwam om het leven.

Door de gladheid raakte een automobilist van de weg en kwam met zijn auto tot stilstand in de greppel. Direct daarna kwam ook een tweede auto in een slip en kwam langs de weg tot stilstand. De bestuurder van deze auto kwam onder zijn eigen auto terecht nadat een derde auto vol tegen deze tweede auto aanbotste. De bestuurder, een 21-jarige Nederweertenaar, bekeek op dat moment de schade aan zijn voertuig. Beide inzittenden van de derde-genoemde auto raakten bekneld. De 33-jarige bestuurder uit Eindhoven kwam bij de aanrijding om het leven. Zijn 30-jarige echtgenote, eveneens uit Eindhoven is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De personalia van de eerdergenoemde bestuurder, die door de aanrijding onder zijn eigen auto terecht kwam, zijn op dit moment nog niet bekend. Na deze aanrijding raakten nog twee andere automobilisten in een slip. Vanuit deze autos raakte niemand gewond.

Een politieauto die naast de weg stond om het verkeer te alarmeren raakte eveneens betrokken bij een aanrijding. De agent parkeerde de politieauto een paar honderd meter voor de plaats van het ongeval om het aankomende verkeer te alarmeren. Een automobilist die in een slip raakte botste tegen de politieauto, gevolgd door een andere automobilist. De politieagent is met nek c.q. hoofdklachten ter observatie voor 24 uur opgenomen in het ziekenhuis.

WEERT Diverse aanrijdingen door gladheid

WEERT Bij diverse aanrijdingen en slippartijen raakten maandagmorgen op de A2 ter hoogte van Weert een viertal autos betrokken en beschadigd. Met name door het gladde wegdek bij op- en afritten verloren de bestuurders de macht over het stuur. Bij de ongevallen op de A2 vielen geem gewonden; alleen materiële schade.

SWALMEN Bedrijfsinbraak

SWALMEN Bij een inbraak in een bedrijf aan de Bosstraat is in de nacht van zaterdag op zondag bij een inbraak voor ongeveer 100.000 euro aan goederen, met name sigaretten en shag ontvreemd.

Toegang tot de zaak werd verschaft door het forceren van een deur. De politie vermoedt dat de inbrekers zijn gestoord omdat er diverse sloffen sigaretten werden aangetroffen buiten het bedrijf maar ook al verpakt in zakken in het bedrijf. Rond 2.00 uur s nachts is de bewoonster van een aangrenzend pand thuisgekomen. Vermoedelijk is dat het moment waarop de inbrekers gestoord zijn. De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen die rond 2.00 uur s nacht iets gehoord of gezien hebben. Gezien het grote aantal ontvreemde goederen bestaat het vermoeden dat de inbrekers gebruik hebben gemaakt van meerdere personenautos danwel van een busje. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Swalmen via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

MONTFORT Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

MONTFORT De politie heeft zondagavond in een woning aan de Prinstiend een 53-jarige man aangehouden die even daarvoor in dronken toestand een aanrijding had veroorzaakt op de Vinkesteeg. Op het bureau verzette hij zich hevig en gedroeg zich agressief.

De politie kwam de dronken automobilist op het spoor na een melding dat de man een aanrijding had veroorzaakt op de Vinkesteeg en vervolgens was doorgereden. Nader onderzoek wees uit dat hij verbleef op de Prinstiend waar hij vervolgens is aangehouden. Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse en werd agressief. Met behulp van diverse politieagenten is hij geboeid ingesloten in een politiecel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.