Ingezonden persbericht

Persbericht

ZyLAB vraagt US-DoD 5015.2-STD-certificatie aan

Amsterdam, 13 januari 2003 - ZyLAB, producent van de toonaangevende ZyIMAGE document imaging en full-text retrieval software, heeft onlangs certificatie voor de 5015.2-standaard van het Amerikaanse Department of Defense (DoD) aangevraagd.

Aan de ZyIMAGE product suite zijn nieuwe functionaliteiten - zoals document security, audit trail monitoring en versie controle - toegevoegd om aan de Record Management Applicaties (RMA)-voorwaarden te voldoen. De nieuwe functionaliteiten garanderen in combinatie met alle overige ZyIMAGE-functionaliteiten dat de ZyIMAGE product suite volledig tegemoet komt aan de voorwaarden uit de DoD 5015.2-STD.

ZyLAB profileert zich hiermee nog meer als de standaard oplossing voor opsporings-, veiligheids- en inlichtingendiensten.

Over DoD 5015.2-STD, de standaard voor Record Management Applicaties (RMAs) De in juni 2002 herziene versie van DoD 5015.2-STD definieert de minimum eisen waaraan RMA's moeten voldoen om in aanmerking te komen voor aanschaf door het Amerikaanse Ministerie van Defensie en bijbehorende instellingen. Deze standaard definieert ook de voorwaarden voor RMA's rondom vertrouwelijk materiaal. Al deze voorwaarden zijn gebaseerd op de operationele en juridische randvoorwaarden zoals vastgelegd door het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

Certificering volgens deze standaard is op het ogenblik de eerste prioriteit voor bedrijven die zich willen profileren als belangrijke speler op de markt voor Elektronisch Document Management (EDM). Deze ondernemingen realiseren zich dat, wanneer zij gaan investeren in de ontwikkeling van EDM technologie, zij dat moeten doen volgens de DoD voorwaarden. Deze voorwaarden zullen ook wereldwijd als standaard gehanteerd gaan worden.

Omdat dit de eerste standaard in de wereld is voor digitale archivering, wordt deze standaard ook meer en meer in andere landen overgenomen. Het was voor ZyLAB dan ook van groot belang om zo snel mogelijk aan de eisen van deze standaard te voldoen en de ZyIMAGE software officieel te certificeren.

Over ZyLAB
ZyLAB Technologies BV is een snel groeiende en winstgevende softwareonderneming. In 1983 was ZyLAB de eerste aanbieder van een compleet full-text retrieval softwarepakket voor de PC, genaamd ZyINDEX, dat bijzonder geliefd was voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. Sinds 1991 heeft ZyLAB al haar productontwikkeling en marketing gericht op ZyIMAGE, de beste zoekmachine voor grote papiercollecties. Met als resultaat dat ZyLAB nu beschikt over een complete oplossing voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van zowel papieren als elektronische kantoordocumenten met ongeëvenaard gebruiksgemak. Wereldwijd heeft ZyLAB meer dan 700.000 licenties verkocht en heeft actieve operationele installaties op meer dan 7.500 locaties. ZyLAB heeft kantoren over de gehele wereld. Alle software wordt in Nederland ontwikkeld. Meer informatie kan gevonden worden op: http://www.zylab.com.
Voor redactionele informatie:
PB0103
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.